dimecres, de gener 21, 2009

Ora et bloc

:
Dilluns al matí vaig ser en una sessió de l'Escola d'Oració, una actvitat de la Parròquia de Sant Josep a de Mataró la que mai havia participat però que sempre m'havia cridat l'atenció. Aquersta vegada, la convidada era la Regina Goberna, beneta de la que alguna vegada n'he seguit el bloc. La trobada va corir de ple les meves expecatives. Consistia en una sèrie de reflexions sobre com pregar des de la lectura de l'Evangeli, amb alguns 'trucs' per a la reflexió personal. I una pràctica.
:
M'agraden els monjos que fan blocs. Crec que trenquen amb l'estereotip d'aïllament al qual s'associen i demostren ser al món de forma més activa que no molts altres, inclosos religiosos i preveres. També crec que poden fer útil i actual -en la nostra societat de la informació- la tasca primigènia dels monjos, una de les quals és donar suport espiritual a les persones que se'ls acosten. De 'produir' material per a la reflexió, d'una banda, i d'acostar-lo les realitats personals de cadascú.
:
En tinc enllaçats alguns i del tema en vaig parlar fa un temps aquí mateix. La pròpia Regina Goberna, que comparteix monestir amb Teresa Forcades, que no té bloc però sí un espai a internet. Fa temps que també hi inc el benedictí, també de Montserrat com les dues anteriors, Sergi d'Assís. I també Antonio Praena, un enamorat de l'art i la poesia, dominic que ara resideix a València, i des del qual podeu anar a altres blocs. També em consten els blocs de la contemplativa Lucía Caram. I el duet cafezoombloc, les religioses del Sagrat Cor teresa i Mª Àngels. I Sor Lola, una dominica palentina de la que ja us vaig parlar.
:
I ara he descobert un altre bloc, el de Lluís Solà, monjo de Poblet nascut a Santa Coloma de Queralt, que hi penja les seves homilies, els seus escrits litúrgics, etcètera, i que és de gran utilitat. Enhorabona.
:
Foto de capçalera: Obelixtiti
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

D'acord amb tu. Però on dius Regina, no hi ha cap enllaç al seu blog. Et porta a una foto. I a la zona de links del teu blog no hi ha el link amb el del Sergi d'Assís.

Ramon Bassas ha dit...

Toni,
Gràcies per les corrreccions. Ja estan fetes. Aixì sí que és 2.0!

Sergi d'Assís ha dit...

Ramon, gràcies per les teves paraules!