divendres, de gener 07, 2011

El Corte Inglés vindrà

Valoro i respecto molt Manuel Cuyàs i, a més, no m'agrada gens retopar periodistes. Una de les coses que he après a la política és justament a relativitzar el que s'escriu i es diu, a no molestar-se per un matís i -òbviament- a no intentar posar-se a la feina dels altres. Però ves per on que ahir publicava una columna errònia a El Punt. No són poques les persones que m'han trucat entre temeroses i encuriosides: És cert que El Corte Inglés renuncia a venir a Mataró? Ho he hagut de respondre per activa i per passiva: no és cert, vindrà, tant l'Ajuntament com el promotor hi estan interessats (molt més enllà de qualsevol contracte). De fet, si demà mateix el jutge arxivés la causa que ho atura, demà mateix es podria presentar llicència. Hem fet els deures mentre els altres feien querelles.

Però anem una mica més al fons. Primer, les incorreccions. Ni El Corte Inglés ni ningú ha canviat la seva prioritat i el seu compromís per Mataró. Ni un servidor ha estat denunciat per cap sospita sobre "interessos familiars" sinó per les mateixes causes que l'Alcalde: pressumpte delicte urbanístic per la destrucció (?) i l'emmagatzematge (com s'emmagatzema una cosa destruïda?) d'un bé catalogat. Un bé que, quan fou catalogat, no despertà cap entusiasme (ni cap crítica), la preservació del qual mitjançant el trasllat pretén la difícil equació de mantenir el nostre (escàs) patrimoni arquitectònic amb la locomotora comercial en ple centre. Difícil, criticada... però l'única possible.

Segon, més a fons. És molt eloqüent aquest paràgraf:

Perfecte. Sempre quedaran per a la història i per a la vergonya local i familiar els plecs de signatures de tots els opositors amb els seus noms i cognoms, la mala fe dels grups polítics, amb Carles Móra [sic], de CiU; Paulí Mojedano, del PP, i Safont-Tria, de la CUP, al davant, i la poca autoritat de l'alcalde del PSC i dels seus socis de govern, ICV i ERC. Tothom. Tot Mataró contra Mataró. No s'havia vist mai enlloc.

No sé si Baron tenia falta d'autoritat... la seva autoritat és justament la que ara és querellada (des de fa un any!) i la seva valentia és la que farà possible l'arribada d'aquesta locomotora, ses dubte. Però sí que sé de la "mala fe dels grups polítics" "al davant", ventant el foc, anant a mainifestacions 'contra la locomotora', proclamant insídies en nom de la 'moral' o l''ètica' (una cosa que es perd amb 25 euros, sembla), votant en contra de tot el que fa possible l'arribada d'El Corte Inglés. Quan arribi, haurà estat també amb "la vergonya local i familiar els plecs de signatures de tots els opositors amb els seus noms i cognoms, la mala fe dels grups polítics, amb Carles Móra [sic], de CiU; Paulí Mojedano, del PP, i Safont-Tria, de la CUP, al davant".

Publica un comentari a l'entrada