divendres, de gener 14, 2011

Govern de pinyol

Certament, del que portem des de l'elecció d'Artur Mas com a President de la Generalitat, sembla que el nou executiu ha estat més centrat en la seva pròpia composició que no pas en atendre les primeres decisions importants. Composició que, contra el que es diu, mostra la cara més sectària de la formació nacionalista. El propi President de la Generalitat, per exemple, acapara més alts càrrecs que cap altre i, precisament, tots del nucli dur de l'entorn de Mas, els més 'sobiranista' i radical, al que cal sumar el perfil notòriament polític dels delegats territorials. Res d'obertura. L'elecció d'Oriol Pujol, d'altra banda, com a nou home fort de CDC, va en aquesta mateixa direcció. Per cert, aquesta i altres coses vaig dir a la tertúlia mensual de Mataró Ràdio [aquí], a la que vaig tenir l'honor d'assistir en representació del PSC.

En aquest mateix sentit, us recomano l'article del pofessor Jordi Matas [aquí] que aquesta setmana publicava El País sobre el cúmul d'errors que, segons ell, suma el nou Govern d'Artur Mas. Per exemple, el fet que "reconocer y aplicar como criterio habitual de distribución de altos cargos departamentales que en consejerías lideradas por Convergència haya personas vinculadas a Unió y viceversa significa convertir la lottizzazione entre CDC y UDC en un fomento de la marginalidad y del espionaje político intradepartamentales".

4 comentaris:

Anònim ha dit...

tu mires masa el que pasa a fora i ignores totalment el que pasa a dintre.

ets com el Losantos pero en socialista.

Ramon Bassas ha dit...

Si criticar (sense faltar el respecte) a un govern democràtic és ser com Losantos és que no estem del tot en una democràcia, oi?

Anònim ha dit...

Bueno, también Losantos tiene derecho a "dir la seva", ¿no? Al menos vive de su esfuerzo y de su público y no del presupuesto como tantos periodistas-vividores profesionales. De todas maneras, tampoco entiendo a qué viene todo este fuego de artificio contra el gobierno de CiU. ¡Si vosotros estáis mandando con ellos en una cripto-gran coalición!

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,
Ah, sí? És tan críptica que ni m n'he assabentat.