divendres, de juliol 08, 2011

I ara, m1tvAquests dies s'ha enllestit el trasllat de l'emissora pública m1tv al TecnoCampus Mataró Maresme, en una de les seves cantonades de la planta baixa, mirant el Sud. Així com l'altre dia parlava de Cetemmsa, el TecnoCampus va afegint activitats que guanyaran i faran guanyar valor afegir al gran centre d'innovació i coneixement que Mataró ha endegat per situar-se al capdavant en el context d'una nova economia. Ho explica molt bé el seu director, Joan Catà, a Mataró Ràdio [aquí].

L'audiovisual i la producció de continguts són dos sectors importantíssims. La seva especialització en mercats locals contribueix a que el projecte públic de televisió endegat fa ja un temps pels municipis de la comarca del Maresme, encapçalats per Mataró pugui ser perfectament competitiu si, a més, suma les capacitats que ofereix la relació diària amb el món universitari i empresarial. De fet, Catalunya té avui per avui pocs projectes solvents com aquest de televisió local.

Hi ha algunes amenaces importants, però. Una, la incògnita de si aquest projecte d'abast estratègic podrà passar la travessia del desert de la crisi. Tenen tots els ingredients perquè així sigui, però caldrà treballar amb fermesa i em consta que l'equip de professionals que hi està al càrrec hi està disposat. 
Dues, la promesa de l'actual Alcalde (i amb això coincideix amb el PP, com gairebé en tot) que, quan governés, ell tancaria la televisió pública. Una mostra més de la manca de visió a mig i llarg termini que pot fer dimitir la ciutat mica en mica de les seves apostes de futur ("si tenim un problema, matem el tema i deixem de tenir el problema", sembla que diguin), aquestes que costen d'entendre, sí, les que precisen d'un fort lideratge i d'una mirada llarga. I molt esforç per fer-les possible. Espero que en aquest tema el nou Govern municipal opti per l'esforç i no per l'opció fàcil de tancament... que de passada beneficiés  algun altre operador privats de televisió, amb audiències i qualitat baixíssimes. Ja ens entenem, oi?

Publica un comentari a l'entrada