divendres, de novembre 11, 2011

Intel·ligència a 'Valors'

Ja ha sortit a la llum el darrer número de la revista Valors, dedicat a la intel·ligència. Joan Salicrú, un dels seus co-directors,  ho presenta al seu bloc molt bé: "Ja fa molt anys que la intel·ligència s’ha deixat de relacionar directament amb el grau de coneixement que té una persona", diu. "La intel·ligència humana, com va definir Howard Gardner, està formada per múltiples intel·ligències –lingüística, lògica-matemàtica, espacial, musical, emocional...- i ningú és destre amb totes i tothom és més hàbil amb alguna d’elles". 
 
Presenta aquest número, segueix, "amb la voluntat de trencar una llança a favor d’algunes d’aquestes intel·ligències i conèixer-les amb més profunditat". Així, hi participen el neuròleg, Antoni Ribas; l’expert en intel·ligència emocional, el professor Pablo Fernández Berrocal [extracte de l'entrevista]; el coordinador del màster en Intel·ligència Artificial que formen conjuntament diverses universitats de Catalunya, Ulises Cortés, i, finalment, el teòleg i filòsof, Francesc Torralba (foto), que parla de la intel·ligència descoberta, la intel·ligència espiritual. 
 
Respecte l'actualitat, destaca en aquest número una valoració sobre l'anunci del fi de l'acció armada de la banda Eta, del que parla Antoni Batista, que acaba de publicar Catalunya i Euskadi. Nació còncava i convexa. Podeu accedir a un extracte de l'entrevista i el vídeo. "Un procés que requerirà d'una veritable intel·ligència", diu Salicrú. Veurem quina. o quines, apunto jo.