dijous, de desembre 22, 2011

Mora amaga i menteix

Clica a la imatge per veure-ho més gran

Aquesta setmana hem viscut un fet inaudit a Mataró i que, de passar en qualsevol altre lloc, hauria comportat alguna dimissió. El PP ha tret d'un calaix un pacte signat en secret amb CiU el dia 14 de juliol d'enguany segons el qual haurien acordat un govern de coalició passats uns mesos, s'entén que després de les eleccions generals i que va servir per aprovar el cartipàs de Joan Mora. L'acord inclou un annex on hi deu haver la part programàtica i (que jo sàpiga) no s'ha fet públic.

El fet s'ha conegut després que el Govern de CiU tanqués un altre acord, aquest públic i completament transparent, amb el grup del PSC, que permetrà al govern aprovar el pressupost i les ordenances fiscals per 2012 i que en cap cas significa un acord de govern. A continuació, en ple atac de banyes, el PP ha fet públic el document secret cosa, com dic, inaudita. I indignant. Els ciutadans hem estat enganyats des el mes de juliol, l'Alcalde ha mentit quan deia que no hi havia cap pacte i aquí no passa res.

Mora deia que el canvi de Govern que ell preconitzava es notaria sobretot en les formes. En això tenia tota la raó. Mentre que en el pla de mandat hi plana un absolut continuïsme de les polítiques anteriors, en la governabilitat destaquen dues coses: la 'caça de bruixes' de tècnics municipals que no són de la seva corda (a l'Escola de Música, a Tres Roques, al Centre de Normalització Lingüística...) i la tendència al pitjor de la política, és a dir, pactes secrets i repartiment de poder d'amagatotis. 

En això sí que hi ha diferència. He participat, en menor o major mesura, en moltes negociacions a l'Ajuntament de Mataró bé per pactes de govern o bé per pactes amb l'oposició. Sempre, i dic sempre, la premissa ha estat que tot el que acordàvem havia de sortir a la llum, havia de ser absolutament transparent i n'havíem d'informar els altres actors. I sempre s'havia complert. Són les mínimes regles del joc. Ja veiem que Joan Mora no respecta ni això.

També he participat en algunes negociacions amb el cabrerenc Joan Mora, que ve cada dia a Mataró a fer d'Alcalde. Com que no sóc com ell no explicaré el seu contingut, però sí que diré que ha estat incapaç d'aguantar cap acord, que ignora del tot els mecanismes de la negociació i que només l'obsessiona allò que en diu la 'visualització'. En el cas que ens ocupa, ja ho veiem fins on.

És inaudit i indignant. És impropi d'un govern d'una ciutat com Mataró i d'una institució com el seu Ajuntament.

Deia abans que seria bo conèixer la resta de papers amagats d'aquest pacte, els ciutadans hi tenim dret. Però hi ha més, conseqüència que el pacte CiU-PP encara no assoleix la majoria suficient per governar. En un debat emès ahir, la portaveu del grup d'extrema dreta PxC reclamava també que Mora complís un altre pacte que tenia amb ella a canvi d'una moció sobre el burka. També aquí es deduïa l'origen d'algunes votacions. L'altre partit extremista, representat pel seu portaveu, callava. Però, a la vista de la seva abstenció a les ordenances, estic segur que hi deu haver algun altre pacte secret. Que surtin tots els papers, si us plau. Que no els amaguin més, ni CiU ni els partits que li han fet aquest joc brut. Volem saber què volen fer amb nosaltres, els mataronins, per què ens ho han amagat i a quin preu ho vol fer el Govern de Mora amb els seus aliats extremistes i de dretes.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tan transparent com les caceres de bruixes a la agrupació del PSC. Tan transparents com els amiguismes, secretismes, sectarismes i altres ismes irrepetibles per el que fa, per exemple, al repartiment de càrrecs quan governava el PSC

Que n'ets de bo per veure la palla al ull del veí... i que feble la teva memoria recent.

Ramon Bassas ha dit...

Mira, si no concretes més no sé de quin cony de palla em parles