dimecres, de novembre 02, 2005

Debat | Blocaires

Debat al Congrés
:
Aquest intens dia de debat al Congrés de Diputats (que he pogut seguir a trossos, a través d'alguns assistents en directe, a la televisió un moment a casa i per internet ara) l'he passat amb una intensíssima i minuciosa programació de tasques des de primera hora fins gairebé les onze, tocant mil tecles i torejant alguns mihures. He tingut temps, però, de dinar reposadament com una mena d'oasi. Tornem a Madrid. Em dóna la sensació que ha estat molt positiu, el debat, que finalment Espanya escolta. I que el PP, com en molts altres temes, no es mou gens. El que no es mou, no és que no surti a la foto, és que resta aïllat.
:
Amb la gent amb qui he parlat, alguns, andalusos de soca-arrel per entendre'ns, tothom elogia el discurs de Manuela de Madre. Aquí en teniu el resum, aquí el discurs sencer, i aquí el tall de veu quan deia "el franquismo me echó de mi tierra" i aquest altre quan deia "¿Dónde está la ruptura?".
:
Ara els apocalíptics i els pessimistes ens voldran fer una lectura pessimista del discurs de Zapatero (complert i resum), però és justament la contrària. Ara som més a prop de mai de fer el gran pas de Catalunya en l'Espanya plural, que serà més forta amb una Catalunya desacomplexada i centrada més en el que cal fer que en el que és o deixa de ser.
:
Encara més blocaires
:
Una d'elles, la senyora Josefa Fernàndez, ja porta un parell de mesos al peu del canó. Tranquil·lament, provant, intentant explicar força coses pedagògicament (és clar, és mestra i ara disfruta de la merescuda jubilació), com ha anat descobrint també el món de la xarxa. La vaig descobrir casualment i ella, ella sola, justifica tot el TecnoCampus, la TecnoEscola i el Casal d'Avis del Parc junts. Quan es parla de fractura o analfabetització digital i tot això, convé saber que hi ha gent que s'ha espavilat i se n'ha sortit molt bé.
:
L'altre que destacaria (aquest sí que acaba de començar) és l'Oriol Vaquer (foto), jove socialista argentoní de qui conec de fa molts anys la seva família i que és un paio collonut. És enginyer i enginyós i tinc l'honor d'haver compartit ja algunes copes amb ell, a més de l'activitat política. Espero que n'hi haurà força més.

2 comentaris:

Oriol Vaquer ha dit...

Moltes gràcies per la publicitat, Ramón. Ara espero participar més activament, si és que tinc temps de llegir tots els blocs que tinc a les Adreces d'interès.

Salut i República

Ramon Bassas ha dit...

Oriol
Benvingut, seràs escoltat i llegit.
RB