diumenge, de novembre 20, 2005

Pal de paller | Norbert, Ernest | Le Mans

Pal de paller
:
Avui hem enllestit la IV Conferència Nacional del PSC, amb l'aprovació de les conclusions, que aposten clarrament per fer el tomb social que el país necessita. de fet, com ha dit el president Maragall, és el veritable objectiu dels acords del Tinell. Montilla, al Primer Secretari, a la foto, també hi ha intervingut i ha recordat que aquestes reformes tenen un enemic molt fort i dur: el PP i la parafernàlia que l'acompanya. El PSC, ha dit, "és el pal de paller" de les reformes, les reformes socials i les reformes per la millora de l'autogovern de catalunya. Per nosaltres, és el mateix.
:
Norbert, Ernest
:
Fa pocs dies, silenciosament, quasi com en la clandestinitat amb què va haver de passar la dictadura de Franco (això sí, després que l'empresonés en camps de concentració), ens deixava el company Norbert Pérez. La seva biografia, especialment la ruptura ferotge de la guerra i la repressió, explica per si sola la duresa del règim que s'enllestia avui fa just trenta anys. Bé, enllestia és un dir. Perquè una altra de les conseqüències de la dictadura, per exemple, la barbàrie d'Eta, segava fa aquests dies cinc anys la vida del company Ernest Lluch. La política, ja veieu, això de lluitar per uns ideals, no és un joc. I m'encantaria que ho fos.
:
Missatge des de Le Mans
:
Hi ha molta feina a fer i poc temps, segurament. En primer lloc, i sembla que s'ha aconseguit, cal unir el Partit Socialista francès i, més enllà, oferir programes i persones adequades als reptes que té el país veí. Tots els analistes coincideixen en què convé reforçar les polítiques de proximitat, tant en la seguretat ciutadana com en les polítiques socials que restableixin la confiança amb el país. Això és la socialdemocràcia, de fet, i sembla que el Primer Secretari, François Hollande (a la foto, de Le Monde), ho té molt clar. El Periódico acaba la crònica d'avui sobre la reunió de Le Mans anunciant que 'el congrés llançarà un "missatge als francesos" amb les propostes del PS per superar la crisi dels suburbis i l'exigència d'una llei de programació pressupostària per a aquests barris'. Anem bé. I continua amb la complicitat italiana: 'Convidat d'honor en el congrés socialista, l'expresident de la Comissió Europea Romano Prodi va advocar per la unió de "totes les forces de centreesquerra" a favor d'una Europa forta". "La divisió real es troba entre els que volen avançar en el procés polític i els que aspiren a reduir la UE a una zona de lliure comerç sense ànima ni projecte", va argumentar'. Encara anem més bé. L'esquerra haurà d'agafar la torxa esllenguida d'Europa.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Pal de paller?Jaja, això em sona. Quina manera tan descarada de llençar una opa hostil sobre els votants de CiU. Quin pal de paller tan estrany que mai ha guanyat aquestes eleccions que vosaltres anomeneu autonòmiques.

Ramon Bassas ha dit...

Pensa i riu el que vulguis. Senzillament, quan els altre sopten per radicalitzar, el PSC fa el discurs moderat i integrador. Quan tothom diu el que vol i es queda tan traqnuil, els socialistes som els únics aliats amb què compta Catalunya per aprovar de veres el seu Estatut. I quan alguns queden contents amb el nombre de diputats que tenen, el PSC ja va dues vegades que guanya les eleccions al Parlament en nombre de vots... i,. és clar, si Catalunya és una nació, deu ser que els seus electors haurien de comptar tots de la mateixa manera, no?

Pedro ha dit...

Haurien de comptar tots de la mateixa manera? Em sembla que això no passa a cap país del món, perquè llavors els votants dels pobles no anirien ni a votar. Tothom sap que el sistema ha de ser proporcional i com diu el conseller Carretero (que forma part del TEU govern) tenim un sistema encara massa poc proporcional, doncs la llei electoral espanyola encara és més desigualitària i encara no he vist a ZP queixar-se d'això. No pot ser que siguem l'únic país del món on tots els vots compten igual.
Per cert, no entenc què té a veure que Catalunya sigui una nació i que s'hagi de discriminar els ciutadans de poble.

Ferran Caballero ha dit...

La llei electoral ha d'estar a mig camí entre el territori i la població, fer primar la població fins al punt que proposes tu (un vot, un ciutadà) marginaria la minoria rural o extrabarcelonina. A cap altre país del món un partit demana la llei electoral que més l'afavoreix. El que dic, ha d'estar a mig camí, tal com està ara i com té ZP a Espanya.

Ferran Caballero ha dit...

si voleu canviar la llei canvieula a tot espanya però no margineu exclusivament el món rural català.

Ramon Bassas ha dit...

En fi, exercir l'autonomia deu ser no quedar-se amb disposicions transitòries de l'Estatut del 79 i buscar una mica més de proporcionalitat. Una mica més i prou. Ja se sap que qui s'hi oposa és per motius estrictament de conveniència electoral...

Ferran Caballero ha dit...

Ho demostra el fet que al tripartit tingueu opinions oposades sobre el tema. El teu conseller de governació està més d'acord amb mi que amb tu.

Albert ha dit...

ferran: Fa gràcies que es facin comparacions amb la resta del món. Seria interessant quants i quins països tenen el sistema majoritari. Per altra banda, com sóc de Barcelona crec tinc dret a empipar-me que el vot d'un respectable senyor de poble valgui més que el meu i a més, resulta, que perquè m'empipa aquesta desigualtat resulta que el vull discriminar. Potser tot plegat hauria de ser diferent, però si copiem una altre país, que se'l copiï en tots els aspectes i no solament amb una llei electoral perquè la línia que separa el just i l'injust no és ni recta ni nítida
Ramon B.: A l'entrada del 21.11 del meu blog, acabo dient que vaig sentir la COPE. Bé, els de la COPE deien que no entenien com és que Montilla no havia entrat ja a la presó... I mentre això diuen a Madrid aquí estem parlant d'una opa hostil al pal de paller.

Pedro ha dit...

Albert, a la meva escala hi viu tanta gent com en 50 km quadrats al pallars sobirà. Imagina't si fem la comparació entre tota l'àrea metropolitana i tot el pirineu encara sortiran més mal parats. Alguna cosa s'ha de fer per ajustar-ho.
D'altra bana ptoser és millor parlar de les nostres coses que de la COPE. El CAC ja ha fet un informe i ha obert el cas. D'altra banda tampoc en parlaria molt, doncs correm el risc de fer el patètic espectacle que van protagonitzar Mas i Maragall al Parlament fent d'una portada d'un pamflet del PP el tema de la sessió de control, i per cert que van roçar un nou 3%.

Ramon Bassas ha dit...

Del tema de la Llei electoral (en què, efectivament, no hi ha prou consens encara) només demao que hi hagi aquest ajus que diu Pedro... res més. però que acabem amb l'actual situació heretada de la UCD...

Ens trobem amb una ofensiva sense precedents (bé, almenys ara no acaba amb "pronunciamientos", com va dir Iceta dissabte) justament perquè Zapatero està afrontant les reformes que la gent li va demanr que fes.