dimecres, de gener 04, 2006

Cabanellas | Féina a Mataró

Cabanellas
:
L'Oriol Batista explica molt bé l'acord que aquest matí s'ha signat a l'Ajuntament de Mataró segons el qual els terrenys de la Fundació Cabanellas, després d'uns anys sense pràcticament cap ús, acolliran nous serveis públics de salut, ara de salut mental. L'acord ha estat a vàries bandes: la institucional, entre la pròpia Fundació, l'Ajuntament i la Generalitat, i la més professional, és a dir, l'Hospital de Mataró i el Centre de Formació i Prevenció.
:
L'alegria d'avui també té diverses causes. En primer lloc, perquè finalment es troba un ús adequat a aquestes instal·lacions, d'acord amb el testament de Cabanellas, que també suposa la sostenibilitat de la Fundació. En segon lloc, perquè la ciutat preserva aquest espai en el seu doble vessant d'equipament i zona verda, com ha estat sempre la voluntat de l'Ajuntament i d'un munt de veïns que s'han mobilitzat, i també de la Fundació, de fet, encara que el procés hagi estat complexe, cm tot el que és important. I en tercer lloc, potser el més important, perquè els usuaris dels serveis de salut mental tindran un equipament més accessible, més complert i una carta de serveis que els ajudarà a portar una vida més digna.
:
Tinc, personalment, una altra cosa que m'omple d'alegria: la demostració que l'Església, aquesta institució tan desprestigiada, és capaç de ser vehicle de donació i de lliurament a les persones que mantenen avui per avui una pobresa. La salut mental ho és. I aqusta operació no podia haver acabat de manera millor.
:
Foto: Mossèn Barat, l'Alcalde Baron, el director general Manté i el regidor Batista, aquest matí. Foto: Sergio Ruiz (capgros.com)
:
"Trobar feina en una ciutat d'economia potent: Mataró" *
:
"Em proposo impulsar un pacte pel desenvolupament econòmic i social a Mataró" va dir l'Alcalde Joan Antoni Baron al seu discurs d'investidura, fa un any i mig. De moment, ja ens hem posat d'acord tots els grups municipals i els agents econòmics i socials de Mataró. L'Alcalde recorda sovint que Mataró es la ciutat de Catalunya, després de Barcelona, que te més persones treballant a la mateixa ciutat. Per sort som bastant lluny de ser una ciutat dormitori i, mica en mica, l'economia de la ciutat es diversifica després d'un passat brillant al gènere de punt. Però l'Ajuntament ja pren mesures per fer de Mataró una veritable capital comercial, per impulsar la indústria tèxtil i per acollir empreses de base tecnològica a Mataró.
:
L'Institut de Promoció Econòmica (IMPEM)
:
L'IMPEM, que és un organisme amb deu anys d'experiència i un conjunt de professionals dedicats portar a la pràctica les iniciatives de l'Ajuntament per tal d´impulsar l´economia mataronina. Al llarg del 2006, entre d'altres, recolzarà totes aquelles polítiques, tant de reciclatge com l'orientació professional. "En aquest moment Mataró és una ciutat molt dinàmica, que veu, a més, com s'incrementa l'ocupació i com va reduint les xifres d´atur, descens que durant el segon trimestre de l'any ha estat el major des de 1998. És una molt bona dada que va en paral·lel amb les xifres d'Espanya que, amb el Govern Zapatero, viuen un bon moment per a l´economia i el treball", segons Alicia Romero, presidenta de l'IMPEM.
:
El TecnoCampus
:
"El TecnoCampus, un gran centre de creació i de treball de tecnologia al nou polígon del Rengle, facilitarà als emprenedors la creació d´empreses altament competitives, i crearà un pol d´atracció per tal que altres empreses tecnològiques decideixin instal·lar-se a Mataró", ha dit la regidora Pilar González, presidenta del TecnoCampus.
* article de Ramon Bassas, Portaveu del Gup Municipal Socialista de Mataró, al butlletí municipal "MesMataró" (gener 2006).

1 comentari:

Ramon Bassas ha dit...

És una exageració, sens dubte. Però li agraeixo la fidelitat. Jo també li corresponc.