dimarts, de gener 10, 2006

Eficàcia policial i diversos

Eficàcia policial
:
Si a la darrera Junta de Seguretat de Mataró vèiem com creix el nombre de detencions a la ciutat, aquests darrers dies n'hem tingut mostres importants. El primer balanç de les dades de Nadal, tant a Mataró com a l'entorn, les policies locals i els Mossos presentaven un balanç positiu del nombre de detencions, fins a una dotzena. Aquest matí coneixíem la darrera d'importància: molt pocs dies després dels fets, els Mossos detenien a Premià el pressumpte autor d'un robatori en una botiga al barri de Cerdanyola. L'alt índex de resolució de casos a la ciutat (més o menys el doble que la mitjana de la UE), junt amb l'increment de les detencions, si bé preferiríem que no s'haguessin produït els delictes, ha de donar garanties als ciutadans que qui la fa, la paga. I que qui pretengui delinquir, es trobarà al davant uns professionals eficacíssims que l'acabaran detenint. Foto: TribunaMaresme.com
:
Miscel·lània
:
No puc deixar de passar l'entrevista que El Punt publica avui a Santi de Arcos, coordinador de Creu Roja a Mataró, amb motiu de l'obertura de l'alberg provisional per transeünts que, compementant al fixe, s'ha obert aquests dies de fred a la seu local de l'entitat. En Santi ens dóna la satisfacció de qualificar Mataró com una ciutat "avançada" en tot el que es refereix a la Protecció Civil. El que no diu és que, entre d'altres, és gràcies a persones com ell.
:
El mateix diari es fa ressò de la prova pilot de l'Hospital de Mataró en un sistema mòbil d'urgències que tén a casa. Vegeu la foto, aquí al costat, d'un dels vehicles de suport, que ha publicat el diari i que és de Lluís Martínez.
:
Pels que sempre em pregunten com m'ho faig per treure el temps per escriure al bloc, aquí teniu un article de BrianBrin al Gallup Manegement Journal de fa un mes. Explica que hem d'aprendre a acceptar només allò del que som responsables de poder fer, que hem de prioritzar i delegar, etcètera. Bé, un secret: jo també n'he d'apredre.
:
I per aquells que vulgueu veure aspectes positius en la influència de la religió en els assumptes polítics més imprtants, us recomano l'article de de Bernardo Kliksberg, que principalment parla de l'aportació del Cristianime i del Judaisme com a base per introduir elements ètics a un món que, científicament, està preparat per satisfer les necessitats del doble de la seva població. Uns element que, segons l'autor, passen sobretot per l'eradicació de la pobresa. Afegeixo jo que els valors de l'esquerra, tan a prop d'aquestes tesis, sorgeixen d'una cultura que ha intruduïtel llegat judeo-cristià. Marx era fill d'un pastor protestant d'origen jueu.