diumenge, de gener 08, 2006

Navarro | Caldera | Blocs | Gomis

Morts a la carretera
:
Dels diaris d'avui, recomano algunes coses. Començant com vaig acabar ahir, i amb la perspectiva de prop de 170 morts a la carretera en el que portem de període nadalenc, destaca l'entrevista d'El País a Pere Navarro (a la foto, de Claudio Álvarez), Director General de Trànsit del Ministeri de l'Interior. Creu que el nombre de morts, entre d'altres, s'ha incrementat per la puja del nombre de desplaçaments i que la gent ha anat madurant en seguretat viària. Però també creu que cal endurir les penes. Parla del carnet per punts, dels accidents a les ciutats, de les motos, dels nous controls per consum de drogues, etc.
:
Dependències
:
Al mateix diari hi ha un interessant reportatge sobre els costos i l'aplicació de la Llei d'Autonomia Personal (o de Dependència), que afectrà més d'un milió de persones a Espanya i de la que ja he parlat. A La Vanguardia, en una entrevista, el ministre Caldera completa la informació xifrant en 300 mil les dones que poden cobrar ajuts per ser a càrrec d'un familiar dependent. També explica el sistema de finançament, que inclou diverses fonts, també la pròpia.
:
Blogosfera
:
El mateix diari ens ofereix una mena d'itineraris per conèixer els millors blocs del món, a través d'unes adreces que hi ha en un reportatge que, de nou, s'acosta a aquest fenomen, que ha crescut notablement el 2005, situant-se per damunt de 23 milions de blocs al món. El dia que Reporters Sense Fronteres ha denunciat Microsoft pel tancament d'un bloc crític amb el règim xinès.
:
Llorenç Gomis
:
Un parell d'articles més per acabar les recomanacions d'avui. Són els que recorden Llorenç Gomis, traspassat recentment. Un, el de Joan de Sagarra a La Vanguardia (on fa poc Jaime Arias parlava de la biografia que Gomis havia fet de Felipe González) i, l'altre, el de Jaume Reixach a El Punt, d'on trec la foto del dia que el president Maragall li imposà la Creu de Sant Jordi. Tots dos revelen detalls sobre la seva personalitat que, en realitat, són el que recomano. Per mi mateix, en primer lloc.

3 comentaris:

Pedro ha dit...

article preocupant a l'Avui d'avui:
http://www.avui.com/avui/diari/06/gen/09/129198.htm

Ramon Bassas ha dit...

Bé, aquest senyor i jo no devem tenir el mateix estat d'ànim...

Anònim ha dit...

a veure quan microsof tanca el bloc de l'Abelló. En el seu article d'ahir va deixar clar que és un gran Racista, i que si fos per ell, li tallaria el cap a "tots els que defensen els moros". No es pot fer res a nivell policial contra aquest brètol?