divendres, de gener 13, 2006

La llavor de l'odi

Ahir, al Ple, trencant l'ambient constructiu que va tenir globalment (molt semblant al debat de dimecres passat a TV de Mataró), de cop semblava que tornéssim a la unitat democràtica de la transició contra un enemic comú. El PP, a qui vaig qualificar de "llop amb pell de xai" (la cultura evangèlica mai falla), va aconseguir l'emprenyament unànim de la resta de grups municipals. Sota una proposta "a favor de la llibertat d'expressió" hi havia un conjunt de mentides per atacar, entre d'altres, el Consell de l'Audiovisual.
:
Jo, que vaig intervenir ahir en nom del meu Grup Municipal, he fet avui unes declaracions al respecte. És indignant. Com que els seus amics (als qui atorguen llicències de TDT massivament des dels governs autonòmics de València i Múrcia) han estat advertits d'il·legalitats i pràctiques execrables per l'òrgan independent català, i com que justament a Catalunya s'és a punt d'atorgar llicències, per primera vegada sense que ho faci el Govern, posen el crit al cel. El portaveu del PP (sí, aquell que diu que no creu en la política social -en un debat anterior també a TVM- o que la societat catalana és endogàmica -ahir-) va deixar anar un reguitzell de bestieses a l'estil Zaplana sobre Catalunya, assimilant-ho a una dictadura. Li vaig haver de recordar que, ara fa 40 anys, el fundador del PP es va fer cèlebre per una Llei de Premsa que atacava la llibertat d'expressió d'una manera brutal. I en una dictadura.
:
El Portaveu de CiU va dir que es pensava que això només passava a Madrid, oa la tele. No, senyors, són aquí. Porten la llavor de l'odi rera la mentida, això sí, amb bones formes. I això no, no ho podem deixar passar.
:
Foto: Imatge del Ple d'ahir, amb els regidors del PP a primer pla Foto: Judith Vives, capgros.com)

7 comentaris:

Ferran Caballero ha dit...

Cobren molt els diputats? O els caps de grup o el que sigui? Ho dic perquè em sembla que s'ha de cobrar molt per defensar postures o fer declaracions com fa la gent del PP que no es poden creure i que, com a ciutadans de Catalunya (no de la plataforma, però ciutadans també) van en contra de la seva pròpia dignitat. Mentint com fan respecte a la realitat catalana no deixen de donar una imatge lamentable d'ells mateixos com a part integrant d'aquesta suposada Catalunya.

Pedro ha dit...

Avui Jordi Barbeta assegurava a RAC1 que el PP es podria trencar si s'aprova l'estatut i ZP torna a guanyar, hi ha un enfrontament molt dins al seu interior que podria ser bo per Catalunya si es trenca i es crea una nova UCD(que no crec que durés gaire, però bé).
El PP de Catalunya, al ser petit, és menys probable que es trenqui, però tenim un ferm aliat en Alejo Vidal Cuadras, que està encenent tots els ànims des del seu blog(amb proclames demagogues que no peno linkar) i està creant una divisió entre el PP de Piqué i el PP lerrouxista.
Molt complicat.

Jordi ha dit...

No sé perquè critiqueu tan els del PP els socialistes, si de fet, perseguiu el mateix objectiu final: la desnacionalització total i absoluta de Catalunya, convertir-nos en una societat "multicultural", que és un mot que empreu molt sovint per descriure l'absència de qualsevol signe identitari diferenciat i que uneixi a tots els ciutadans d'aques país.
Però vosaltres ho voleu fer d'una altra manera, sense cridar tan com els filofranquistes del pp, amb un continu adoctrinament en els mitjans de comunicació públics, també a la xarxa, promovent l'anticlaricalisme, el tansemenfotisme envers la nació catalana, la immigració massiva per acabar de dissoldre aquests trets identitaris que són propis de Catalunya.
En resum: voleu el mateix que el PP, però sou més espavilats, i ho feu "de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado".
Sens dubte sou el pitjor enemic de Catalunya: als neofranquistes del PP se'ls veu d'una hora lluny, però vosaltres sou, fent servir les seves pròpies paraules "llops amb pell de xai".
Esperem pel bé de la nació Catalana, que el vostre govern no sigui gaire llarg.

Crónicas Anacrónicas ha dit...

Le invito a visitar el Blog "La Espuma de los Días". Las informaciones que se ofrecen pueden ser de su ínteres. Un cordial saludo. Alonso Ávila

Ramon Bassas ha dit...

- Ferran
Tant de bo fos una qüestió de calés.

- Pedro
No et facis il·lusions, la dreta mai no es fractura...

- Núria
De tant en tant els dóna per treure la seva part més radical, que a vegadesi intenten dissimular. L'imprtant és que els desemmascarem.

- Joki
Em sembla que tu deus se pitjor que els del PP... per cert, d¡on treus que estic a favor del multiculturalisme, l'anticlericalisme i tot aquest rotllo?

- "Espuma":
Muy bueno, sigue así. Felicidades.

Jordi ha dit...

Ah mira que bé, aquesta és la democràcia dels "d'esquerres", o ets com jo, o ets un pepero, algo molt pitjor.
Ara no volgueu amagar el vostre discurs permanent filomusulmà, i amb un grau d'autoodi envers la cultura pròpia de Catalunya (no l'andalusa, ni la musulmana, ni totes aquestes), que no cola.
I la resposta a la pregunta que feu, és ben evident, només cal veure tots els mitjans de comunicació públics i privats que control.leu, on feu una gran tasca d'adoctrinament en la vostra visió del món, on una Catalunya amb un poble, una llengua i una cultura pròpies i diferenciades de la resta del món no existeix.
Però com vaig dir en el altre post, molts volem que no torneu a governar la nostra nació, o tal vegada serà massa tard i no en quedarà res que la diferencïi de la resta de les regions de la vostra espanya plural.

Ramon Bassas ha dit...

Apreciat Joki,
No sé qui ets, però em temo que vas molt errat. No sé d'on treus el que dius ni molt menys per què m'ho atribueixes. Crec que just això, la mentida, és el que et criticava.
És legítim que vulguis canviar l'actual govern de Catalunya. I et dicv una altra cosa: sense mentides ho tindreu millor.