dimarts, d’octubre 03, 2006

Custodis | Identitat a la carta

Custodis
:

Ahir vam celebrar la festa patronal del Cos Nacional de Policia, a Mataró, com mostra aquesta foto de Romuald Gallofré, que m'enganxa atorgant la condecoració de la Creu Blanca al Mèrit Policial a un sost-inspector. Els darrers mesos, especialment, han estat molt esperançadors per a la Comissaria de Mataró que, a més d'eixamplar el seu àmbit terrtorial, ha tingut uns resultats excepcionals en les seves competències policials, que són absolutament clau per a la nostra seguretat, no en dubteu. Ho són en un model policial complex (com complexa és la matèria que toca) com és el català. Complex, però, que si permet a cada un dels cossos especialitzar-se i trobar el punt d'encontre, de coordinació i de confiança que faci del nostre país un dels més segurs del món. I amb la sort, amb ciutats com la nostra, de tenir una seu d'aquest cos policial que, com dic, és fonamental per quadrar les necessitats de seguretat que es requereixen.
:
Cassanyades - X
:
"[A Internet] Cada usuari costrueix una identitat electrònica -conscientment o no. El jo virtual, la cara o la màscara per presentar-se. Si en la vida som el que diem, però també com ens movem, vestim, comproteem, a la xarxa som només el que diem. (...) En una web, som la imatge que oferim, però també el que se'n desprèn, les opinions, els punts de vista o els estereotips reproduïts. La possibilitat de controlar aquesta informació possibilita que els usuaris creem identitats a la carta".
:
Daniel Cassany, Rere les línies, Ed. Empúries, Barcelona, 2006, p. 172.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,

felicita el sot-inspector Creu Blanca de part meva. Gràcies a Déu, ara, en democràcia, quan sento la sirena de la policia davant de casa, ja no he de saltar per la finestra per escapar-me.

Per molts anys.

Anònim ha dit...

Això si no vius a Roquetas de Mar Vladimir...

Ramon Bassas ha dit...

Vladimir i anònim,
Justament és la prova que l'excepció confirma la regla.