dimecres, d’octubre 11, 2006

Mataró, un nou impuls cap el futur *

nomJoan Antoni Baron explica a José Montilla el TecnoCampus de Mataró. Foto: Sergio Ruiz/Capgròs


Mataró ha pogut afrontar reptes que feia molts anys tenia pendents. La Generalitat governada per Pasqual Maragall i els governs locals han fet un gran esforç per situar les persones a la base de les polítiques a fer, endegant moltes coses que havien quedat penjades. Pensar amb les persones vol dir, pensar amb tot allò que ens afecta el dia a dia, la salut, l'educació, la mobilitat, la seguretat i les condicions de vida.
:
Així, s'ha doblat la inversió en salut pública, a Mataró, amb l'ampliació de la Unitat de Salut Mental, la creació d'una àrea de salut mental ambulatòria, a més, el futur centre de la Llar Cabanelles i el canvi en el Transport Sanitari, l'Ajuntament s'ha adherit a la futura Fundació Centre TIC i Salut. Quant a l´educació, a Mataró s'hi estan construint noves escoles bressol i de primària. Cerdanyola ha estat un dels barris rehabilitats per la Llei de Barris i s'ha millorat el Port. I, a la primavera hi haurà nou Parc de Bombers. També s'ha planificat el tren orbital que unirà la segona corona metropolitana. La Generalitat, per primera vegada, preveu la construcció d´habitatges protegits a Mataró. I, també per primera vegada, la generalitat ha ajudat els ajuntaments a fer front al fenomen de la immigració. Tot un canvi.
:
La Generalitat progressista ha confiat amb Mataró, una ciutat que viu un gran dinamisme i que afronta el futur amb projectes de primera línia, com el del TecnoCampus, que rebé el suport de José Montilla en una de les seves vistes a Mataró com a Ministre d'Indústria. El seu tarannà a prop de la ciutadania (ell ha estat alcalde) i el seu bagatge el faran un President de la Generalitat que ajudarà els projectes de la ciutat, de ben segur.
:
Una mataronina, Consol Prados, que ha estat regidora de l'Ajuntament fins a l'inici del present mandat, l'acompanyarà de nou a la candidatura. El seu treball parlamentari ha estat decisiu per desbloquejar tot el que estava aturat en l'època de la Generalitat amb pacte CiU-PP.
:
La col·laboració institucional, els projectes compartits i, especialment, el compliment de les promeses fetes a la ciutadania han de ser, de nou, el que ha de guiar els passos que Mataró ha de donar encara. Que són molt ambiciosos (més informació aquí).

  • * article com a Pportaveu del Grup Municipal Socialista al butlletí municipal MesMataró (octubre 2006).

:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Anar fent, o pensar en el futur i no deixar escapar els trens adequats?

A què es dedica el govern "progressista" de Mataró? He llegit Tecnocampus al seu post. No he llegit pas res de Microsoft.

Sovint la "veritat" depèn de qui l'explica. Si vol en parlem en un debat en espanyol a un canal de televisió d'àmbit estatal (segurament als espanyols els interessarà molt què passa a Mataró; o potser només al senyor Montilla li interessa tenir avantatge lingüístic?).

Carles.

Ramon Bassas ha dit...

- Apreciat Carles,

Per sort, el projecte TecnoCampus té capacitat d'atracció de projectes que igualen o superen això de Microsoft (3 M€ i una dotzena de persones), cosa de la que ja vaig parlar. En refereixo a les empreses que van guanyar el concurs per posar-se al sector del Rengle, o a la recent empresa Tic i Salut o a prohectes com T-Govern per parlar de coses recents.

Respecte al debat cara a cara, ja saps que el PSC n'ha proposat 2 a Mas. Un en una cadena catalana i l'altar en una cadena d'abast espanyol. No hauria de tenir problemes en acceptar-los a qui participa en debats com el de '59 segundos' o accepta reportatges a 'Lecturas', no?

No té res a veure amb la llengua, la reticènmcia de Mas, ell ho sap molt bé. A CiU no i interessa que es mobilitzi l'electorat, o almenys no tot. És així de zenzill.

Una abraçada i gràcies per escriure en aquest bloc,

RB