dissabte, d’octubre 21, 2006

Esperant Tots Sants - VI

nom
:
Avui he rebut per e-mail aquesta postal de sobre d'una persona molt especial que em desitja sort en la campanya de Montilla. És el millor que m'ha passat en aquesta campanya.
:
Una de les coses més agraïdes de dedicar-se a la política (amb càrrec o sense) és la de poder establir diàleg amb els ciutadans que se t'acosten, o als que t'acostes, com he fet avui en un parell de mercats de Mataró amb l'equip que ens ha tocat. Tant al mercat de la Riera de Cirera com en el del carrer Prat de la Riba, hem trobat de tot. Gent que ja té els vots preparats i ens animaven, gent que et somreia còmplice, gent que no deia res i d'altres que, això sí, amablement, ens evitaven. Enmig de tots aquests, sempre hi ha gent que aprofita l'avinentesa, i ben fet que fa, per parlar del que més els preocupa. Com em deia una senyora, "com que no puc parlar a la tele, ara aprofito que són aquí". I és així, de tu a tu, cara a cara, on es diuen les coses importants, on surt el que ha de sortir i ens sincerem. I creem noves complicitats de cara el dia 1. Després he arribat (tard) a l'acte de la JSC i a la tarda, coses de casa, que ja toca. En Quico Melero i l'Oriol Batista, els molt punyeteros, han estat a primera fila al míting de Zapatero a Lleida.
:
nom
:
De cara a cara entre els dos principals candidats, però, sembla que no n'hi haurà. Mas ha refusat l'oferta del PSC de fer-ne dos i fara el que ha fet sempre CiU, evitar-los (pel que veig, especialment amb Montilla, que las mata callando). Només, sembla, que tindrem el debat d'ahir, emès per TV3 i TVE al circuit català. A mi em van quedar dues coses. La primera, l'arrogància i prepotència d'Artur Mas, "Mr. Fent Amics", cremant naus com el que es veu a dalt de tot i intentant monopolitzar el debat. La segona, que Montilla develés la reunió secreta CiU-PP a Doñana el 2003 amb la cara del seu rival que era un poema. (Caram, amb els de poc carisma...).
:
Afegiria més coses però les han dit molt bé altres blocaires. Com en Cinto Amat, que destaca la frase del candidat socialista com la més definitiva de l'encontre: “Jo dic el que penso, i faig el que dic, mentre que de vostè no sabem el que pensa, tan aviat diu una cosa com una altra, i tampoc fa el que diu”. O la Núria Aguilar, qui destaca elque jo vaig pensar, que Montilla té tots els números de ser el proper President. O l'Alcalde Joan Antoni Baron, qui veu el ressorgiment del pol dreta-esquerra (el de les eleccions dels països avançats) enlloc del malaltís Catalunya-Espanya. I en Saül Gordillo, que ha captat l'eficàcia de l'estil de Montilla, discret però contundent, deixant en evidència un Artur Mas a expenses del PP i volent fer passar gat per llebre, això sí, davant notari. O en Miquel Iceta, que narra l'alegria de l'equip de Montilla al final del debat.
:
Material de campanya
:
Val la pena recordar avui quines són les 10 prioritats personals de Montilla si és elegit President:
  1. Gratuïtat dels llibres de text.
  2. Vol que els nostres fills i filles acabin els estudis parlant Català Castellà Anglès.
  3. El 75% de les necessitats en places de guarderia cobertes en aquest mandat.
  4. Ulleres i audiòfons gratuïts per la gent gran i amb pocs recursos.
  5. Incloure 60 barris més en les properes convocatòries de la llei de barris.
  6. Incrementar d’implantació d’ energies alternatives eòlica, solar i bio combustibles ( multiplicar per 7 l’energia eòlica ).
  7. Els ajuntaments han de gestionar el 25% del pressupostos públics.
  8. Pacte nacional per la recerca, i innovació ( El govern de CIU destinava 6 milions d’euros i el el PSC actualment 44 milions ).
  9. 1500 hectàrees més de sol industrial per crear 200.000 llocs de treball.
  10. Ampliar la formació continua a 250.000 treballadors i els estudis de formació professional a 250.000 joves més.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Ha de ser dur això de defensar un candidat amb problemes tan greus d'expressió oral (sobretot en Català), sort en va tenir de les crosses Saura i Carod que els moments més complicats el van ajudar a no enfonsar-se.
Suposo que us voleu autoconvèncer que Mas no vol cap cara a cara, perquè si el fessin i en Català Montilla es quedaria callat sense saber què dir, i és que, quin fart de llegir es va fer l'altre dia!
Per cert, quan Montilla parlava semblava un pobre home infantiloide, pensant que havia fet mal a Mas.
Ja pots resar perquè els palanganeros i els esquerranosos sumin prou amb vosaltres, perquè no teniu cap altra possibilitat de fer que aquest pobre home sigui president de la Generalitat.
Divendres es va veure que a l'hora de la veritat, vosaltres, esquerra, els iniciates i el pp aneu de la maneta per carregar contra Mas i contra CiU, per això sé que Mas serà el proper president i sé que obtindrà uns resultats que no us podeu ni imaginar.
Ah, i un consell, no deixeu parlar gaire al pobre home del Montilla si no voleu que esquerra us passi al davant.

Ramon Bassas ha dit...

- Joki
Estàs parlant del mateix debat? O és que, de tant sobrat, ets tu qui va assessorar Artur Mas?