diumenge, d’octubre 08, 2006

Cap de setmana | Montilla i Sistach | Més Gordillo

Cap de setmana intens
:
trobada Capçalera de la cercavila, amb Guardavinyes i Sethomes.
:
Ahir, gran trobada gegantera a Mataró, comentada per l'Alcalde, una esplèndida mostra d'organització, de la mobilització que significa la cultura popular a Catalunya i d'una ciutat que surt en massa quan hi ha actes interessants. Vaig tenir l'honor de ser al sopar de la nit i de veure molta gent coneguda. Enmig, vaig ser a la Zona Roja, com deia ahir, una mostra de vivacitat i també d'organització dels joves socialistes. Felicitats.
:
Aquest matí, he anat a la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, a Mataró, amb la que havia col·laborat un temps fa anys, ja que canviaven de rector. Mossèn Jaume Abril (amb el germà del qual, en Quico, ens coneixem de fa anys... havia estat cap de llista del PSC a Sant Vicenç de Montalt) donava pas a Mn. Joan Sabé, fins fa poc responsable del Seminari Menor. El primer ha estat destinat a Canyamars, Dosrius i El Far. El segon, molt més jove, se'l veia avui mab moltes ganes de donar el millor d'ell mateix en aquest enclau del veïnat del Primer de Maig sota el qual hi ha el barri de Rocafonda. A tots dos els he desitjat molta sort.
:
Montilla i Martínez Sistach
:
sistach montilla Fotos: El País.
:

No puc deixar de comentar la recent visita que ha fet Montilla a l'Arquebisbe Metropolità de Barcelona, Monsenyor Martínez Sistach, en la línia de les que ja ha fet a les abadies de Montserrat i de Poblet. En aquesta visita, el candidat socialista va manifestar la seva coincidència amb els valors que representa l'Església catalana i el seu paper cohesionador, més enllà del repsecte al paper autònom de la política i de l'Església. La visita ha coincidit amb la publicació d'una nota dels bisbes catalans, titllada de prudent, i que, a grosso modo, no hi difereixo gaire. En fi, una lectura oberta permet als bisbes (dic bé, ells i no pas tota l'Església) sintonitzar amb el conjunt de partits de l'arc parlamentari. I una lectura tancada ...potser amb cap. Pel que fa al PSC, almenys, compartim les preocupacions i donem resposta, al nostre programa, a totes elles.
:
En un país normal és ben lògic que els candidats i les esglésies dialoguessin, com també es fa amb altres col·lectius socials. I, fns i tot, com a ciutadà demòcrata (potser no tant com a membre de l'Església com em sento), no passaria res si membres destacats d'aquests estaments expressessin opinions polítiques. No he cregut mai que la política sigui només una cosa de polítics. Per això, trobo exagerada i errònia la posició dels amics d'ICV davant la nota episcopal. Perquè en treurem tots molt més del diàleg que de l'encasellament... propi de països no normals.
:
Més Gordillo...
:
En Saül publicarà també un reportatge a Presència sobre el món dels blocs i, en ell, una breu entrevista al Viceprimer Secretari del PSC, Miquel Iceta, en la que explica la seva experiència de blocaire, acompanyat de la foto que hi ha a l'esquerra. A en Miquel, també, gràcies per la cita. per cert, a Madrid celebraran d'aquí a poc unes Jornades sobre la influència dels blocs a la política, amb la diputada Lourdes Muñoz, entre d'altres.
:

2 comentaris:

Joan Safont ha dit...

No deixa de ser curiós, i no ho dic ni per tu ni per mi, que per una banda des de l'esquerra a voltes s'atiï una espècie de neo-anticlericalisme barato - hi ha qui encara veu la mà de l'esglèsia a tot arreu - i després corre-m'hi tots darrera d'arquebisbes i abats. Potser les mans negres són molt més terrenals i gaudeixen, com aquells burguesos que durant la setmana tràgica miraven pel balcó cremar els convents de Barcelona, de tota la impunitat del món. Segurament el foc d'encenalls de l'antic anticlericalisme, així com el clericalisme que alguns - més papistes que el Pontífex - practíquen, fa molt d'efecte però, en la política i la societat, és d'allò més estèril.

Ja sé que no t'agrada massa el futbol, però aquest cap de setmana jugaven dues seleccions peninsulars, així tot molt federal asimètric que diria el President, demanant el ple reconeixement internacional, extrem que també defensa, ves per on!, el President. Cap comentari?

Per cert, link d'en Saül, en aquest cas publicat fins i tot al Presència, 100 visites més..

Ramon Bassas ha dit...

Joan,
Sembla que tant el fet religiós com el del reconeixement de les seleccions siguin més respectats pels governs d'esquerres q els de les dretes...