dilluns, d’octubre 02, 2006

Lula i Àustria | Internet reductor

Lula i Àustria
:
Avui ens hem despertat amb l'anunci d'una nova victòria de Lula al Brasil, bo i que haurà de disputar una segona volta amb un candidat del que diuen que té poc carisma. Més val que no es fiïn d'aquesta característica. La ingent transformació que viu un dels països més poblats del món, malgrat els problemes de corrupció que l'envolten (i que haurà de tallar si vol que el canvi no s'aturi), bé val uns quants anys més, almenys, d'una esquerra que té molt clares les prioritats, que sin prisa pero sin pausa emprèn un camí cap a la millora de les condicions dels seus conciutadans i que fuig delpopulisme barat d'algun dels seus veïns.
:
nom
:
En fi, una bona notícia afegida a la grata sorpresa que ha donat Àustria, on un altre del que també diuen que té poc carisma (ja dic que no ens en podem fiar, ni de les enquestes ni dels que diuen que tenen poc carisma...), Alfred Gusenbauer, ha donat la victòria als socialdemòcrates, per davant dels favorits a les enquestes, els conservadors, i amb l'enfonsament de l'extrema dreta de Haider. Foto: AP.
:
Cassanyades - IX
:
"Internet marginalitza els escriptors analògics, redueix la diversitat lingüística, afavoreix les llengües franques com l'anglès o el castellà i les que usen l'alfabet llatí. Encara que suposadament permeti que qualsevol sigui receptoor i productor de coneixement, a la pràctica una immensa majoria consumim el que produeix una petita minoria, concentrada en un continent, un idioma i una cultura".
:
Daniel Cassany, Rere les línies, Ed. Empúries, Barcelona, 2006, p. 158.
:

3 comentaris:

Pedro ha dit...

Ramon t'equivoques, Haider no es presentava i l'extrema dreta concorria dividida en el partit FPO i BZO, els dos sumats han passat del 10% dels vots al 15%, i la majoria de nous votants d'extrema dreta venen dels socialdemòcrates.

Lucien Lacombe ha dit...

Comentari sobre la cita de Cassanyes. Bé, no és que no sigui cert el que diu aquest assagista --perdona que no el conegui--, però crec que el que ell considera "dolent" jo crec que és "bo". O si més no, no és dolent. I tampoc no és tan modern el que es comenta, tot i que ara es veu més. La cultura occidental fa molts i molts segles que és gairebé la única que produeix contruccions intel.lectuals que mereixin la pena --no sóc políticament correcte, ho sé-- i en tots el àmbits de les arts i el pensament --sóc un occidentalista furibund, què hi farem--. I, per cert, si internet privilegia la cultura occidental és perquè internet és un fruit de la cultura occidental. Així com també la seva difusió.
Sobre el tema de les dues llengües franques que es citen, a mi em fa l'efecte que l'alemany o el francès tenen més continguts a internet que l'espanyol. O sigui, que no tingui tanta por per fet de la preeminença mundial del castellà. Encara continua sent una llengua de pobres.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Per venir dels socialdeòcrates, déu n'hi do, doncs, perquè an guanyat.

- Xavier,
He posat aquesta cita perquè crec que també està bé que posem aigua al vi a tanta redempció que ens ha de venir de les tecnologies... Jo també crec en la primacia de la cultura occidental, però no necessàriament ol dir que sempre s'imposi. En fi, gràcies x escriure.