dimarts, de desembre 11, 2007

Duran contra les inversions a Catalunya | Mataró amb la memòria

:
Ahir ens ho advertia Manuel Mas a l'assemblea que vam fer, els socialistes mataronins, i avui se'n fan ressò els mitjans: CiU ha pactat amb el PP un veto als Pressupostos al seu pas pel Senat que pot suposar la pèrdua d'inversions per a infrastructures a Catalunya de 670 milions d'euros, fruits dels acords Castells-Solbes. Com? Bé, la fórmula jurídica utilitzada al Senat retorna els Pressupostos al Congrés, el qual només pot aixecar-lo amb la majoria absoluta dels seus membres i, de no ser així, amb majoria simple al cap de dos mesos. A la pràctica, donat que aviat es convocaran les eleccions generals pel 9 de març, vol dir després de les eleccions.
:
I vol dir una altra cosa, que els pressupostos es prorroguen, però que les inversions, especialment aquell escreix del 2008 respecte als anteriors de 2007 no es podrà fer efectiu. En cas que després s'aprovessin íntegrament (cosa que les eleccions ho posen en risc), perdrem una colla de mesos de disposició pressupostària. De nou, CiU s'alia amb el PP per rebaixar les inversions a Catalunya. Com ha dit avui el diputat Daniel Fernández, si el Congrés no pugués aixecar aquest veto, “perdríem 670 milions d'inversions en infraestructures per a Catalunya, a més dels diners previstos per a l'actualització de les pensions i els ajuts a les persones dependents”. Alhora, l'actitud de CiU ja ha comportat “que es perdin partides pressupostàries pactades amb diferents grups al Senat, entre ells CiU, i que haurien permès, per exemple, destinar 5 milions d'euros als barris més afectats per l'arribada de l'AVE, 17 milions d'euros a immigració i fins i tot inversions per a municipis com Vic, governat per Unió Democràtica”. Mireu també què hi diu la JSC. Un crac de sentit comú, aquest Duran. Un anunci del que pot esdevenir si CiU, després de les eleccions i depèn dels resultats, opta pel PP, com sembla calcular el líder de CiU a les Corts, i com avui ha denunciat Carme Chacón. Això era el dret a decidir?
:
Mataró amb la memòria
:
Aquests dies s'estan realitzant una colla d'actes, a Mataró, de recuperació de la memòria dels testimonis de tantes persones que van patir en la seva vida els anys de guerra i dictadura. Avui, s'han presentat un parell de llibres a Robafaves en memòria de la mare de Progreso Marín, i de Joan Sans, ambdós a l'exili antifranquista. Demà dimecres, tres blocaires mataronines, les dues presentadores i l'autora, donen a conèixer el darrer llibre d'Assumpta Montellà al mateix indret. I mitja hora més tard, al casal d'avis del Parc Central, s'hi fa un homenatge a les víctimes del bombardeig franquista de 1938 a la ciutat en la persona de Pepita Pla (a la foto; del bloc de David Morgades). I, al darrere de tots aquests actes, força gent i moltes ganes que la història serveixi per no repetir-la. Però sí l'exemple dels seus protagonistes.
:
Publica un comentari a l'entrada