dilluns, de desembre 03, 2007

Quatre bones notícies

:
Avui s'han fet públiques algunes notícies de notable interès per la ciutat. Per exemple l'inici de les obres de millora de l'enllaç nord de la C-32, una de les obres més esperades i necessàries que faltava fer a Mataró. Després de la desídia dels anteriors governs de CiU, encara han calgut anys per fer el projecte, acordar-lo i licitar-lo i, finalment, començar d'una vegada. aquest nou enllaç donarà servei als polígons del Nord i als barris del Nord-Est, reduint notablement els embussos de la sortida Oest. Tenacitat i paciència, a partis iguals, i molts noms de companyes i companys em vénen al cap. Gràcies a tots ells. Ara, ens cal la resta (mireu mapa).
:
La segona són també un inici d'obres, les del CEIP Maria Mercè Marçal i d'una nova escola bressol al veïnat de Figuera Major, ben a prop d el'enllaç anterior, que ja compta amb barracons. La fórmula triada, de nou, consisteix en un conveni segon el qual l'Ajuntament avança unes ofres que vénen finançades per la Generalitat qui, després també de la desídia de CiU (els governs d'"aquí no hi ha cap problema" ...i que després han sortit tots, infrastructures incloses), va haver de planificar corre-cuita la construcció d'un centre educatiu anual. També l'escola bressol compta amb finançament autonòmic. I també és nou.
:
Abans d'acabar amb les obres, cal comentar també la recent adjudicació de la construcció de l'estructura dels edificis del TecnoCampus Mataró. Ho vam fer al darrer Consell d'Administració de Pumsa, la societat municipal que em plau de presidir, amb un total de 14 milions d'euros, una de les inversions més grans que es faran a la ciutat. Comprèn l'estructura de l'edifici del Coneixement (universitats i aparcament públic) i el conjunt d'immobles dels Serveis a la Innovació (Incubadora, Centre R+D+i, Edifici d'Innovació i Centre de Congressos i Reunions). Bé, aquí m'estalviaré quina ha estat des del principi l'actitud de CiU perquè no digueu que els tinc mania.
:
Per últim, també he assistit avui a la signatura d'un conveni amb el Servei Català del Trànsit que ens permetrà fer un nou Pla de Seguretat Viària els propers anys homologat amb la resta de plans d'altres ciutats catalanes. A Mataró, front a la ja important reducció d'un 16% de la sinistralitat urbana des del 2000, hem reduït prop d¡'un 37% els accidents i les víctimes. Però en volem més. Us asseguro que és una de les tasques més satisfactòries que m'ha tocat fer. I que, quan es frivolitza sobre els controls i les sancions, o els sistemes de captació d'infraccions de trànsit (també CiU, uf... s'entrenen?) o les reduccions de velocitat, he de posar de manifest amb la seriositat que el tema es mereix.
:
Crec que avui puc anar a dormir més satisfet.
:

9 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

El Imperio contraataca. ;-)

Ramon Bassas ha dit...

Ten cuidado con tu lado Oscuro :)

Napoleón Bonaparte ha dit...

Lo digo por que ayer (hoy) con el tema de la mani (infraestructuras, etc) y zás. Tu y el Alcalde con la misma noticia sobre estas infraestructuras.

Para mi el imperio, sois vosotros. Los rebeldes, los cabezonespuntocom ;-)

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,

Estamos en el mismo equipo, te juro que no lo hemos hablado. En cualquier caso, todo eso no tiene nada que ver con ninguna mani.

Yo, de imperio, no tengo ni camisetas :)

Napoleón Bonaparte ha dit...

—¿Es más fuerte el lado oscuro?
—No, más rápido, más fácil, más seductor.Mmmmm. Descansar necesito yo.

(Yoda y Luke)

esparver ha dit...

Hi ha alguna planificació per arreglar l'accés a l'hospital des de el sud?

Ramon Bassas ha dit...

- Esparver,
per la banda del Sud, et recomano que vagis pel Carrer galícia. per la sortida Mataró Oest, és el projecte que pos al damunt.

esparver ha dit...

Ramon, el mapa té massa poca resolució per entendre massa cosa.

A veure com queda al final... i si haurem de patir massa les obres. Desgraciadament he de fer massa sovint aquest recorregut.

Ramon Bassas ha dit...

Esparver
Et recomano que agafis el trajecte del carrer Galícia, si véns de Mataró.