dilluns, de desembre 31, 2007

A l'aguait d'un mot consolador

Versos de Nadal - i VIII
:
:
Quan des de la foscor
del carrer solitari
puc veure, il·luminat,
l'interior d'una estança
on hi ha gent reunida
al voltant d'una taula,
em ve al record el nom
de l'amic que no puc
tornar a veure mai més.
:
Avanço nit enllà
i tot allò que sóc
s'enfonsa dins l'abisme
del dubte i el temor,
i segueixo a l'aguait
d'un mot consolador,
de la paraula justa
que a cada instant m'allunya
la percepció del temps.

:
Feliu Formosa, "Cap d'Any", a Centre de Brevetat, Ed. Meteora, Barcelona, 2006, p. 59.
Foto: del web de la Universitat Politècnica de València.
:
Any d'avenços *
:
Les notícies d'aquests darrers dies són el fruit de molta feina feta, però també el tast del que poden ser aquests propers anys. Que importants empreses i serveis anunciïn la seva vinguda a la ciutat confirma el seu bon moment i un posicionament molt oportú que ens ajudi a superar alguns dels reptes que tenim. Em refereixo, per exemple, a la vinguda d'everis (50 professionals), al si del que ja és la primera experiència real d'empreses al TCM; un nou Hotel al Port (100 llocs de treball nous); els serveis territorials del Departament d'Educació (100 empleats); el llegat artístic de Lluís Bassat (1.500 peces) i, especialment, la confirmació que ve El Corte Inglés (1.000 llocs nous, 3,5% del PIB...), superant tots i cada un dels passos. Reptes, doncs? Sí, per mi, fonamentalment dos. Que la ciutat converteixi els possibles riscos de la immigració en oportunitats per al conjunt (pels barris, per l'habitatge, pel civisme, per la feina, per la convivència, per la seguretat, per la qualitat dels serveis...). I que Mataró incrementi el seu nivell competitiu i la seva base formativa, amb el TCM com a buc insígnia i una ciutat equipada i cohesionada al darerre.

El 2007, any d'eleccions, hem vist com avancem. Amb la millora de l'ocupació, amb la reducció dels accidents, amb més fons per a la reforma dels nostres barris, amb més escoles. Amb una ciutat viva, plena d'iniciatives excel·lents, d'associacions punteres i d'empreses d'èxit. Amb una colla d'asos a la mà per guanyar la partida al futur. Començant per aquest 2008, que desitjo feliç per tothom.
:
* Text complet (em vaig passar del que em van dir, sorry) del balanç de l'any 2007 que em va demanar Capgròs com a portaveu (no cap) del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró i que ha estat publicat resumit a l'edició impresa d'aquesta setmana.
:

Publica un comentari a l'entrada