dimecres, de desembre 05, 2007

Contra ETA, així de clar.

Foto: R. Gallofré (capgros.com)
:
Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Mataró, amb excepció de la CUP, vam acordar la presentació d'una Declaració Institucional perquè sigui llegida i votada al proper Ple Municipal en què es condemna l'atemptat recent d'ETA al Sud de França, on morí un guàrdia civil i on un altre quedà ferit greu. La declaració també inclou a demanda de dissol·lució de la banda terrorista i la fi de les seves accions, alhora que mostra la solidaritat amb les víctimes i el suport als cossos i forces de seguretat de l'Estat. La teniu més avall.

Crec que cal celebrar la rapidesa i coincidència assolida per les forces democràtiques mataronines en un acte que no és simbòlic, només, sinó que referma el compromís dels mataronins per la vida, per la llibertat i contra el terrorisme.

Dit taixò, crec que cal criticar sense embuts que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) hagi trencat unilateralment el consens que vam demanar-li des del primer dia i no hagi fet cap condemna de l'atemptat i de la banda terrorista. La CUP té una magnífica oportunitat de sumar-se als partits democràtics que sempre hem condemnat les accions terroristes i desmarcar-se de posicions comprensives impossibles davant el fenomen terrorista que viu el nostre país, i així s'allunyaria definitvament dels assassins del jove guàrdia civil, de tantes i tantes víctimes del terrorisme i dels qui els encobreixen.

Proposta de Declaració Institucional que presenten els grups municipals del PSC, CiU, PP, ICV-EA i ERC de l'Ajuntament de Mataró de condemna a l'atemptat contra dos guàrdies civils a Capbreton

El passat 1 de desembre, la banda terrorista ETA va comentre un atemptat a Capbreton (sud de França), que va costar la vida al guàrdia civil Raúl Centeno i va causat ferides greus al seu company Fernando Trapero.

L'Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol fer sentir la seva veu i la seva fermesa davant un nou atemptat terrorista amb l'únic resultat de mort i de sofriment.

Per això, els sota signants proposen l'adopció dels següents acords,

1. Condemnar rotundament l'atemptat comès per la banda terrorista ETA contra dos guàrdies civils, que causà la mort de l'agent Raúl Centeno i ferides greus a l'agent Fernando Trapero.

2. Expressar la solidaritat amb els familiars dels agents que han estat objecte d'aquesta acció.

3. Reiterar el rebuig de l'Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigeix a la banda ETA la seva dissol·lució i la finalització de les seves accions.

4. Posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme.

5. Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estan desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA.

6. Trametre aquests acords al Govern espanyol.

No obstant, el Ple decidirà.

Mataró, 4 de desembre de 2007

:
Publica un comentari a l'entrada