dijous, de desembre 27, 2007

L'eternitat és aquí

Versos de Nadal -IV
: :
Davant del foc
amb tu, la cançó antiga
del vent a la xemeneia i el brodat
d’espurnes del sutge… L’eternitat
és aquí, en aquesta cambra petita,
a intervals que el nostre amor
eixampla. A fora
nostre hi ha el temps i les víctimes
del temps, viatgers
cap a un nou Betlem, homes d’estat
i científics amb les mans plenes
dels dons que destrueixen
.
:
R.S. Thomas, "The Hearth" (traducció de Jaume Subirana)
:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Un nan roig que no hem fa goig
ha insertat uns paperons
de 6 nois molt guapetons
que no han recordat signar

No ens importa si està bé
No ens importa si a fet mal
perque el nostre pobre nan
sempre acabarà guanyant

te'l dedico.. bon nadal i feliç any nou (Dimissió)

Anònim ha dit...

El regidor havia manifestat a El Tot que no l’havia registrat ell
Cugat Comas | Ciutat - Urbanisme
divendres, 28 desembre 2007 - 10 comentaris

El responsable d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró, Ramon Bassas, ha enviat una carta al secretari de l’ajuntament amb un contingut realment delatador. Després de mantenir, en declaracions recollides dilluns passat, davant el Tot Mataró que ell no havia registrat ni tramitat el ja famós “manifest dels 6” i que en l’expedient no hi havia irregularitats, ara envia la missiva per reconèixer que en primera instància ell va ser qui va voler registrar el document i que aquest li va ser retornar al registre perquè tenia irregularitats, al no anar sota-signat. Canvi de versió en dos dies, doncs, del regidor d’Urbanisme de la ciutat i portaveu del PSC al consistori.

El “cas Bassas” es remunta a la denuncia feta pública per la FAVM que el regidor havia estat qui havia tramitat personalment el manifest apòcrif en el que 6 presidents d’Associacions Veïnals es desmarcaven dels postulats oficials de la Federació de Veïns per donar suport a la posició de l’ajuntament. A les acusacions de la Federació, que arriben a ser de delictes, Bassas es mostra contundent i insta a la FAVM a denunciar-lo mentre assegura que cap de les acusacions són certes.

Una carta al Secretari, però
Però tan tranquil com deia, no ho deuria estar. Avui s’ha fet pública una carta enviada pel propi Bassas al secretari de l’ajuntament i signada el 18 de desembre on li explica una versió diferent dels fets a raó de demanar-li “que emeteu un informe al respecte, inclosa la indicació de si he procedit irregularment, fins i tot delictivament” segons afirma el propi Bassas en el text de la carta. La versió de Bassas varia respecte la que va declarar a El Tot Mataró i Maresme, el passat dilluns.

En ella Bassas explica que “el dia 17 vaig rebre personalment el document esmentat de la mà d’un dels seus signants, amb l’expressa indicació que, com a conseller-delegat d’Urbanisme en prengués coneixement. Immediatament vaig indicar al meu interlocutor que entraria aquest document per al seu registre a fi i efecte que fos pres en consideració, en cas contrari no podria considerar-em’n assabentat oficialment”. Al registre, a Bassas li indiquen que el document és incomplert perquè hi falta la signatura d’algun responsable, segons ell mateix explica. “Vaig prendre el compromís de responsabilitzar-me’n personalment, així que, posteriorment vaig comunicar-me amb l’interessat” explica Bassas en aquesta carta. Bassas explica que posteriorment l’interessat va passar per les dependències municipals i va signar el document, a dia 18 de desembre, com diu l’expedient. Bassas signa la carta al Secretari el dia 18 de desembre però, curiosament, aquest no la registra fins avui mateix, dia 28.

Va ser Adolfo Pérez
Bassas, en cap moment al llarg de la carta, fa esment de quin va ser el President que va signar i entrar a registre de forma final el “Manifest dels 6”. El Tot Mataró ha confirmat de la pròpia font, que va ser Adolfo Pérez, president de l’AV del Pla d’en Boet, qui ha signar el document el dia 17. Es confirma així la versió de la carta de Bassas al Secretari, no registrada fins avui i que contradiu el que el propi regidor va declarar a aquest mitjà de comunicació dilluns passat.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Cuando he leído el totmataro.cat de hoy y veo lo que dice arriba, pensé que era la inocentada del día 28, de el tot. Ostras tu, y no. La inocentada era otra sobre la cavalcada de Reis.

Pero al leer esto "El responsable d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró, Ramon Bassas, ha enviat una carta al secretari de l’ajuntament amb un contingut realment delatador."

Y comparar tus declaraciones anteriores y esta noticia, no puedo por menos que sorprenderme.

En mi pueblo, lo llamamos mentir. Por que tus dos versiones son diferentes y autoexcluyentes.

Un error?. Ya, curioso para alguien que lo ha vivido en primera persona.

Y todo esto lo afirman en el TOT.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Nan,
Bé la rima. Malament l'ortografia.

- Anònim i Napoleón,

Ho sento, donada la característica del cas, incloses acusacions greus sense proves, fa que per respondre aquestes qüestions i altres relatives al tema que plantegeu, m'hagi de remetre als òrgans competents (o, si s'escau, a la justícia), no pas aquest bloc. Parlo especialment de servar les meves garanties, si se'm permeten. Quan passi tot, prometo de parlar-ne. Segur que ho entendreu.

Napoleón Bonaparte ha dit...

No si te entiendo y te respeto. Pero solo hablaba del matiz relacionado a que un día dices a un medio de comunicación que tu, no lo has registrado, y hoy tienen acceso este medio a un escrito tuyo, en donde dices lo contrario.

Sabes de sobra que puedo dejar una serie de argumentos, preguntas o lo que quieras sobre este tema y desde que surgió, no lo he hecho. Ni en otros. Siempre me limito a los temas que tratas en el Blog. Haz memoria por que es así. En nuestro Blog hemos estado hablando por ejemplo del Plan Integral, durante meses y aquí ni mu por mi parte. Y así, en todos.

Pero lo de hoy, es diferente por que solo pregunto como es posible que des dos versiones diferentes de un mismo hecho y vivido en primera persona por tu parte. No entro en el tema ni mucho menos.

Una persona, un hecho, dos versiones.

Y creo dos cosas

1 que como lo englobas todo (que tienes razón, no deja de ser lo mismo), no quieres contestar.

2 O que mientes o que, a TOT en respuesta a las acusaciones de la FAVM, dices una cosa en tu defensa y de forma pública y al Secretario del Ajuntament, otra. Por que es lo que ha pasado. Y no creo que los escritos al secretario del Ajuntament, sean públicos.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

Lo siento, Napoleón, pero de momento deseo que respetes mi decisión. Como sé que eres responsable (almenos hasta ahora conmigo, lo reconozco), sé que lo harás.