divendres, de desembre 21, 2007

El TCM ja té vida | PSC, a l'alça | Alcalde

El TCM ja té vida
: :
Força temps preparant-ho, moltes iniciatives prèvies, una voluntat de ferro i un impuls definitiu d el'Alcalde Baron han fet possible que, després de la important fita de l'inici de les obres del que ha de ser la seu del TecnoCampus Mataró (TCM), avui haguem iniciat l'activitat d'un edifici empresarial al Polígon Indutrial de Vallveric, promogut per l'empresa municipal Pumsa, que ja acull 11 empreses de diversos tamanys i vocacions (l'altre dia parlàvem d'everis), però amb la base de les tecnologies de la informació aplicades a diversos sectors. Més de vuit mil metres quadrats de sostre i una enorme oportunitat perquè, quan es trasplantin al complex empresarial i universitari que s'està construint prop del mar, les seves empreses ja comptin amb una trajectòria de cooperació que és fonamental per poder competir en un món com el nostre.
:
(Foto: l'Alcalde Baron, el Secretari Soy, l'empresari de Gabriel i la regidora Romero, avui, autor: Romuald Gallofré . capgros.com)
:
El PSC a l'alça
:
Ahir es pubicava el darrer Baròmetre de l'Institut d'Estudis d'Opinió de la Generalitat del que destaco, en primer lloc, l'increment de la intenció de vot cap al PSC davant l'escenari de les eleccions generals. En el primer cas, el PP se situaria a 32 punts per sota i CiU a 25, essent aquest darrere el partit que baixaria més i el PSC el que en pujaria més tant respecte a les eleccions com a l'anterior enquesta. En segon lloc, destaco la rebaixa dels ciutadans que prefereixen la independència de Catalunya, situant-se en un 17%, i això que l'enquesta es feia en plena efervescència de a convocatòria de la manifestació sbrianista del passat 1 de desembre. el president Montilla, per cert, torna a estar millor valorat que el líder de CiU, Artur Mas. Si bé el primer problema del país és identificat com el de l'accés a l'habitatge i el segon, pujant, el de les infrastructures, sembla clar que el diagnòstic del país és molt diferent al que fan tants articulistes, blocaires i opinadors. (En parla José Zaragoza).
:
El Bon Nadal de l'Alcalde
:


:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon, trobo molt bona la idea del tecnocampus... Vaig estudiar a la eupmt ja fa una pila d'anys, llavors fent de becari ja preparavem la web del tecnocampus. No creieu que està sent un fracas? aquesta demora és imperdonable. El 2001 ja es parlava del tecnocampus, el 2008 inagurem un tecnocampus "provisional", mentres altres ciutats del nivell de Mataró ja tenen funcionant els seus parcs tecnològics.... No reconeixereu cap error? no s'ha fet algo malament? A part de tirarv-vos floretes vosaltres mateixos (entenc que la feina del polític ho exigeix..) també podrieu reconeixer errors en aquest projecte i mirar de solucionar-los...

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Ramon les previsions electorals són paper mullat. Un dia per l'altre poden donar un gir de 180º per qualsevol motiu sociològic.
Ser modest abans dels resultats finals sempre ajuda a aprovar els examens finals.

Fins aviat

David

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Pots comptar que un projecte d'aquest abast i d'aquest cost no es pot resoldre si no és amb una planificació a mig/llarg termini. Sí que es deuen haver comès errors, però crec que està ben encaminat, no?

- David,

D'acord. Però també va bé copmprovar que la base demoscòpica en la que es basen moltes de les anàlisis actuals (repscte el PSC, respecte el 'dret a decidir', etc...) no s'aguanta gaire...

Anònim ha dit...

La diferència entre les dades de l'octubre i les del desembre és fruit d'una diferència espectacular en la mostra utilitzada en cada cas. A la de l'octubre hi havia un 41,1% dels enquestats que deien que a les darreres generals havien votat el PSC i un 17,3% que deien que havien votat CiU. A la mostra del desembre el percentatge d'exvotants socialistes creix fins al 46,2% i el de CiU baixa al 15,1%. En qualsevol cas, aquestes xifres estan tan allunyades dels resultats electorals reals que no serveixen per fer cap mena de previsió.

En una enquesta que no fa previsions de comportament electoral, el vot declarat no és indicatiu de res, el que sí que és significatiu és la percepció que els ciutadans tenen de la situació política i econòmica. A l'octubre, un 43,4% consideraven que la situació política de Catalunya era dolenta o molt dolenta, el desembre aquest percentatge ha crescut fins al 45,7%. A l'octubre, un 26,8% deien que la situació econòmica de Catalunya era dolenta o molt dolenta, al desembre aquest percentatge havia crescut fins al 31,5%. O sigui que, segons el CEO, el país avança de victòria en victòria fins a la derrota final.

Ramon Bassas ha dit...

- Joan Francesc
A mi, els professionals que fan l'enquesta em mereixen tot el respecte.

Anònim ha dit...

El senyor Gabriel Colomé, director del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, té per costum fer rodes de premsa on explica dades de suposat comportament electoral dels catalans sobre la base d'enquestes que no preveuen aquest comportament. Seguint la tradició, ahir va assegurar que el PSC experimenta un notable increment en la intenció de vot. L'afirmació es basa en la comparació de les dades del baròmetre de desembre (fet al novembre) amb les dades del baròmetre de l'octubre (fet al setembre). Les dades de l'octubre deien que si l'endemà se celebressin eleccions espanyoles, un 31% votarien el PSC, un 11,7% votarien CiU, un 8,1% votarien Esquerra, un 4,8% el PPC i un 4,2% ICV. La resposta a la mateixa pregunta dóna en el baròmetre de desembre el següent resultat: PSC 37,3%, CiU 12%, ERC 7,6%, PPC 5,0% i ICV 4,4%. A partir d'aquestes dades, algun ignorant podria dir que la intenció de vot al PSC passa del 31% al 37,3% però aquesta és una afirmació que no faria cap persona sensata. Aquestes dades no volen dir res de res.