dimarts, de desembre 04, 2007

Nou Hotel, nou impuls

:
Avui hem presentat, amb el gerent del Port, en Joan Bellavista, i l'arquitecte del projecte, Manuel Brullet, el projecte del nou hotel que contindrà el Port de Mataró. Podeu trobar-ne els detalls en aquesta nota i en les cròniques que publiquen ja els digitals capgros.com i ElTotMataro.cat. Amb una inversió de 12 milions d'euros, una aposta clara de la iniciativa privada per la ciutat i el seu projecte de desenvolupament, cent llocs de treball directes i indirectes i una oferta d'altíssima qualitat, aquesta és una gran notícia per la ciutat.
:
La història del Port de Mataró, regida per un Consorci del que en sóc vicepresident des de fa uns mesos, és una història llarga i complexa. És un dels vells somnis de modernitat des dels principis de la industrialització que es va posar en marxa fa encara no vint anys i s'inaugurà el 1991. Anys més tard, la creació del Consorci esmentat va reactivar una infrastructura que, diguem-ho sense embuts, no va començar massa bé. La creació del Consorci i, especialment, la realització d'inversions no efectuades fins aleshores: uns accessos des de Laia l'Arquera i un Passeig Marítim tot just acabats fa pocs anys. Ara s'albiren noves oportunitats, però ja en parlarem.
:
Avui veiem un pas més en aquestes oportunitats. Perquè fa molt més atractiu aquest Port. Perquè ens dota de més places hoteleres en un segment que no teníem cobert. Perquè s'emmarca com a punt final de l'accés a peu des de la Ronda Barceló al Port, un projecte que també s'executarà els propers anys (i qui diu Ronda Barceló diu la ciutat consolidada, el centre, l'eix de rondes fins als nous barris del Nord-Est, els barris que hi aboquen...). Perquè serà al costat del TecnoCampus i, de fet, n'establirà sinèrgies (estudis universitaris, formació, etc.). Perquè s'emmarca en la nostra política turística, amb una infrastructura al servei del turisme de qualitat que volem ofertar, amb la nàutica i el mar com un dels vectors. Perquè es configura en un nou vèrtex modern de la ciutat, al davant d'una de les fites urbanes que veurem créixer: la torre de la Ronda Barceló, amb els barris nous del Rengle i Porta Laietana al costat... Perquè aposta per la sostenibilitat i la generació i consum d'energies renovables. Perquè impacta el mínim en el nostre paisatge (de fet, redueix l'edificabilitat revista al Pla Especial). Perquè és un molt bon exemple de com poden fer projectes interessantíssims les iniciatives públiques i privades. En fi, no pararia.
:

Ha estat, després d'ahir, una altra nova notícia pel nostre futur, demà passat com qui diu.
:
(Fotos: Ajuntament de Mataró / CCG- ElTotMataro.cat / capgros.com).
:

(versió en àudio)