dijous, de desembre 06, 2007

Mataró acull els Serveis d'Educació

L'antic Cafè de Mar i una de les naus Cabot i Barba (fotos: Lluís Martínez / El Punt)
:
Mataró acollirà, finalment, els Serveis Territorials del Maresme- Vallès Oriental, creats ahir per decret del Govern de la Generalitat. Representa prop d'un centenar de llocs de treball, un punt de referència de l'administració educativa per una població de 760.800 habitants, 74 municipis, 119.800 alumnes, 333 escoles i 130 instituts.
:
Mataró ha apostat per aquesta decissió oferint una de les naus de l'antiga fàbrica Cabot i Barba (a l'altra que es conserva s'hi farà un hotel d'entitats), just al davant de l'estació i al costat de la seu del Consell Comarcal del Maresme. La nau, en la construcció de la qual hi va participar l'arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, tant per ubicació com per dimensions, és una oportunitat immillorable. El seu valor arquitectònic, la seva vàlua per al llegat patrimonial que ens ve de l'ebranzida industrial de la ciutat als segles XIX i XX, hi aporta encara més interès. Estem fent un gran esforç per a la recuperació del nostre patrimoni industrial, i aquest n'és un exponent.
:
En aquest moment, l'empresa municipal PUMSA, que presideixo, és a punt de fer-hi les reformes per a la seva adequació. Com que les reformes tenen certa complexitat, i la seva durada es pot allgarar força mesos, la proposta inclou un pas previ per un altre edifici recentment rehabilitat també per PUMSA: el Cafè de Mar, que és molt a prop d'allà, també davant del mar. Amb una història llarga al seu darrere, emblema del cooperativisme i les seves vicissituds, acollirà un interessant centre que combinarà la convivència i també el'estudi i recerca del fenomen cooperativista. Aquest és l'objectiu de la Fundació Cooperadors de Mataró, entitat en la que hi participen l'Ajuntament i la Unió de Cooperadors i que, a banda d'intentar resoldre una de les qüestions més llargues i controvertides de la ciutat, ha de ser la base per un brillant furtur pel cooperativisme i els seus valors a la ciutat. Ara haurem de veure com acompassem aquests objectius, després de la decissó estratègica d'apostar per la vinguda dels Serveis Territorials del Departament d'Educació.
:
Per últim, cal fer notar també la importància d'aquesta operació en el procés de canvi i impuls al desenvolupament que la ciutat està fent al seu front de mar. L'altre dia parlàvem del nou Hotel del Port, sovint us parlo del TecnoCampus Mataró (TCM), que és uns metres més enllà, o dels nous barri que barregen habitatges -molts de protecció oficial-, zones verda, activitat terciària, universitària, etc...) del Rengle al costat del TCM, o de Porta Laietana, entre El Rengle i just la nau on aniran els Serveis. Tot això davant el nou front, que dobla l'actual. Però en el front consolidat, on som, també hi passen força coses. Avui en veiem una d'elles.
:
En parlen El Punt, capgros.com i ElTotMataro.cat.
:

4 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Vaya una buena noticia. Por cierto he visto en el Capgros impreso, lo del tren orbital y que la línea de mar, pasa por debajo de la ciudad, ¿donde puedo ver esa imagen en la red, si es que está? así como, las nuevas plazas de aparcamiento, que me parece otra buena noticia, ¿donde irán?. Aunque no sea definitivo. Es para hacerme una idea.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,

Yo colgué hace unos días un mapa, en el post correspondiente. El trazado concreto por la ciudad aún no está hecho.

En la web del Ayuntamiento está la noticia de los aparcamientos.

Otro saludo.

Anònim ha dit...

Un consell en sac trencat: seria fantàstic que l'espai al qual es va fer l'exposició del front marítim, i després de la por, hi anessin oficines d'infància i serveis socials de la comarca. L'espai, davant de l'estació és central, proper i en aquesta gran pastilla de serveis.

Bona nit

Jordi Merino

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
seria fantàstic... però és justament on aniran els Serveis Territorials d'Educació. Segur que trobaran una alternativa.