diumenge, de maig 25, 2008

Una nova Llei Religiosa?

Al darrer número de la revista Vida Nueva hi publiquen dos articles al voltant de la necessitat o no d'una nova Llei de Llibertat Religiosa, un del diputat socialista José Antonio Pérez Tapias i l'altre del conservador Federico Trillo. Aquest darrer, per mostrar-s'hi en contra, donat que l'atribueix a l'onada laïcista contra l'Església que pressumptament abandera el Govern Zapatero. El socialista, pel que veig, apunta alguna de les idees que expressava Jordi López Camps en el llibre que vaig comentar l'altre dia.
:
Pérez Tapias reconeix la importància positiva que han tingut els Acords actuals amb la Santa Seu, però aborda que una societat trenta anys més gran (i molt més complexa) ha de posar al dia les normes. Caldrà fer-ho amb força diàleg i esecialment amb un clima de confiança que, francament, no sé si existeix. És obvi que no es pot pretendre una Llei així sense el concurs de l'Església, ens agradi o no, especialment si es toquen els Acords esmentats o el camí ens hi porta. Cal aprendre de la legislatura passada.
:
Però també és obvi que un nou encaix de les religions, fin s i tot un redescobriment del seu paper actiu i obert en una societat plural i democràtica, es fa més necessari que mai. Diu Pérez Tapias que en aquesta nova Llei, "deben ubicarse los creyentes, dispuestos a asumir la laicidad del Estado por razones éticas y convicción política, además de por motivos religiosos que para ello también suministran sus respectivas tradiciones. Con esos nuevos mimbres y en un clima más sereno, estaremos en mejores condiciones para invitar a la Iglesia católica al imprescindible diálogo en torno a la necesaria revisión de los Acuerdos entre el Estado y la Santa Sede".
:
Publica un comentari a l'entrada