dissabte, de maig 10, 2008

Falsos dilemes

:
A banda del Manifest que ha preparat el PSC amb motiu del Dia d'Europa -ahir-, en un moment on tan important és marcar objectius d'unitat política per aquest continent on som, em plau de recomanar-vos la lectura d'alguns articles. El primer, per la seva claredat, l'article de José Montilla, avui a El País, que, sota el títol "Falso dilema", posa damunt la taula els principals arguments sobre per quines raons, avui, afrontar el finançament autonòmic té més a veure amb el reforçament d'una Espanya plural que no pas amb les ànsies nacionalistes.
:
També us recomano el comunicat de la JSC de Mataró, que també crec que ajudarà a aclarir un altre fals dilema que aquests dies ha corregut per la ciutat, segons el qual l'actuació policial en un indret ha de recaure en la tasca de l'entitat que el dinamitza: és un error, greu, que la bona fe pot fer engrandir. I la mala fe, és clar, la que arriba a l'insult i a la discriminació inadmissible, com ahir vam haver de dir els del PSC. Fals dilema al que contribuí CiU, que sembla oblidar quina ha de ser la prioritat dels poders públics davant el tràfic i consum de drogues en un local municipal on hi ha menors. Deu ser l'ètica.
:
Carlos García de Andoín publicarà al proper número d'El Socialista aquesta recensió del llibre de Rafael Díaz-Salazar España laica (Ed. Espasa, Madrid, 2008), que pretén reivindicar la laïcitat no pas com a negadora de la religiositat i del seu paper en l'espai públic, sinó tot el contrari, la seva capacitat de restar en un marc democràtic de convivència entre les diferents expressions religioses (i les que no ho són), tolerància que a vegades és molt limitada als extrems. Per cert, aquí teniu una contribució al debat en aquest document de la Conferència Episcopal Espanyola per a la Pentecosta, en el que reclama una major formació per als laics en ple procés de secularitzaci´incessant. Ho dic també el dia de portes obertes a les mesquites catalanes; hi he pogut participar en una i he de dir que m'ha agradat molt el que s'ha dit, en la línia d'una laïcitat inclusiva.
:
Tradicional com sempre -i quanta més, més èxit- retorna la polèmica sobre el cartell de Les Santes (Festa Major de Mataró) d'enguany. El seu autor és Martí Anson qui, fa uns dies, proclamava amb una evident ironia que un servidor era l'inspirador principal de la seva obra. (Jo em guardo certes ironies fins que deixi el meu càrrec públic, je, je.). He de dir que a mi, la idea d'Anson per a Les Santes em sembla genial, sense ironia. No crec pas ser-ne l'inspirador, però. En tot cas, dir-vos només que en parla (i bé!!) en Pere Pascual a capgros.com.
:
Publica un comentari a l'entrada