dimecres, de maig 11, 2011

El Corte Inglés a la campanya






La Plataforma "El Corte Inglés, ja!" ha donat el seu suport a Baron en un acte convocat ahir molt a prop d'on ha d'anar el centre comercial. La declaració es fa just després que l'Audiència provincial hagi rebutjat amb contundència els recursos que presentaren la Plataforma Salvem Can Fàbregas i la CUP a la interlocutòria del jutge de Mataró que arxivava el cas penal que se'ns havia obert. Alguns, amb l'Alcalde al capdavant, hi hem deixat molt esforç i lluita. Altres, o bé s'han sumat a la persecució judicial, amb un fracàs aclaparador, retardant l'arribada del centre comercial, i altres han aprofitat per treure'n rèdit -si s'escau-. El temps posa les coses al seu lloc. Ara només en falta saber algunes coses... per exemple: qui ha pagat els advocats de l'acusació. I per què?

(Foto: Elena Ferran)


La dada

Quan un s'ha d'excusar massa vegades és que sap que n'ha fet una de grossa. Mora diu avui que 'mai ha votat contra l'arribada d'El Corte Inglés'. O es pensa que som tontos o és que representa Sant Pere a l'escena de la passió abans que canti el gall. Transcric aquí la part central de l'article de Xavier Cugat, de fa més d'un any,  a Capgròs, perquè quedi clar...

CiU estava contra el Pla que permetia l’arribada d’El Corte Inglés a Mataró
• “El cap de CiU ha dit que a la federació nacionalista el que li interessa és el comerç de la ciutat i no els grans complexes comercials. Esperalba creu que és un error supeditar el desenvolupament de la zona propera a l'hipotètic Corte Inglés a la instal·lació a la ciutat d'aquest centre comercial” (Capgròs, 22.5.2003).

CiU va participar a les manifestacions de la Plataforma on s’estava clarament contra El Corte Inglés • “Mora crida la militància de CiU a sumar-se a la manifestació de demà. L’alcaldable anirà a la mobilització convocada per la plataforma Salvem Can Fàbregas ‘per coherència’” (Capgròs, 23.3.2007)
• L’objectiu de la portaveu de la Plataforma Salvem Can Fàbregas, com explica la seva Núria Manté, en un article (Capgròs, 2.5.2007), és que no vingui El Corte Inglés perquè “la vinguda de El Corte Inglés és tant o més preocupant que l'enderroc de can Fábregas”.
• Joan Mora va davant un cartell contra les “locomotores comercials” (vegeu foto del bloc de Joan Mora, 24.3.2007) com es pot apreciar bé en aquesta foto de Joan G. Jané publicada a Capgròs el 26.3.2007), on Mora va just al darrere.

CiU ha votat en contra de les iniciatives que han permès l’arribada d’El Corte Inglés i que van permetre la catalogació de la nau Fàbregas i de Caralt • 13.12.2001 Aprovació treballs preparatoris de la Modificació del Pla General de la Ronda Barceló, al Ple, amb els únics vots en contra de CiU
• 15.1.2004 Aprovació del text refós del Pla d’Orientació dels Equipaments Comercials (POEC), que inclou la necessitat d’una ‘locomotora comercial’ a la ciutat, amb acord amb les associacions de comerciants de Mataró, al Ple, amb els únics vots en contra de CiU
• 15.4.1999 Aprovació treballs preparatoris del nou Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic que inclou la catalogación de la fàbrica Fàbregas i de Caralt, al Ple, amb els únics vots en contra de CiU. Al Ple del 6.6.2002 finalitza la tramitació municipal amb l’aprovació provisional del Pla, també sense els vots de CiU ni el PP.
• 8.1.2007, la Junta de Govern Local va aprovar el Pla especial d'integració volumètrica (illa 6) Edifici Comercial, al sòl de Fàbregas i de Caralt, sense el vot en contra de CiU i PP, que es van abstenir.
• 5.2.2009 CiU, amb PP i la CUP, demanen que s’aturin les obres del trasllat, encara que retardi o impedeixi l’arribada d’El Corte Inglés, com adverteix el Govern que pot passar (vegeu Capgròs, 9.2.2009).

Publica un comentari a l'entrada