divendres, de maig 13, 2011

Mora menteix

Mora afirma que en els darrers quatre anys de legislatura l’alcalde Joan Antoni Baron “no ha parlat a l’Ajuntament d’aquest projecte. (...) Mora ha assegurat que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, “ja s’ha compromès des del primer dia a replantejar l’obra sense imposicions”. L’aposta de Recoder, segons Mora, seria retornar el projecte a la comissió de mobilitat del Consell Comarcal.
Capgròs, 13.5.2011

Mora ha insinuat "interessos" de l'alcalde per haver treballat de forma "oculta" en aquest projecte durant quatre anys.

Ara, 13.5.2011
 
 

Amb aquestes declaracions es despatxava ahir el candidat de CiU, Joan Mora, veí de Cabrera (cosa que també oculta, ja sap ell per què), fet que provocà la reacció immediata de l'Alcalde i candidat socialista, Joan Antoni Baron, per demanar rectificacions respecte a la insídia de dir que ocultava interessos ocults i també per haver dit mentides. Vegeu aquí. A veure si resultarà que el que oculta coses, com he dit, és el propi Mora: què és el que ha fet que hagi estat callat tots aquests anys i ara, a pocs dies d'unes eleccions, digui que està radicalment contra la Ronda de Mataró? Com és que CiU aprovava el Pacte de la Mobilitat que inclou la Ronda del Maresme i ara també diu que s'hi oposa? Què va fer en aquest sentit quan Mora era portaveu de CiU al Consell Comarcal? Què pensa fer amb els diners, finalistes, que l'estat ha atorgat a la generalitat per aquests conceptes? Se'ls enduran de Mataró?
 
Està clar que Mora, després de deixar la pancarta contra El Corte Inglés quan el jutge ha arxivat el cas judicial plantejat pels convocant de la manifestació a la quye tan joiosament va participar, agafa ara la pancarta contra la Ronda. Cultura del no a tope (què pensa Jordi Pujol?), i amb els mètodes més bruts que s'hagin pogut trobar. És això el que l'aconsellen els seus assessors?
 
Però el més greu és que vessi acusacions velades contra l'honor de l'Alcalde, d'una banda, i que menteixi descaradament de l'altra. Com pot dir que el projecte de la Ronda de Mataró s'ha fet "amb nocturnitat i amb presses" quan el coneix des del 2006? Altres hi han presentat al·legacions, i no una vegada. Per què no CiU? Al ple de fa vuit mesos Mora deia que el trànsit del nord de Mataró precisava una actuació urgent, mentre no votava a favor d'una proposta d'ICV per replantejar i atura l'obre, que és ara el que demana.
 
La dada
 
Per què diem que Mora menteix? Perquè els grups municipals presents a l'Ajuntament de Mataró han tingut informació abundant sobre el procés, sobre les al·legacions presentades, sobre el projecte i la seva licitació, encara que sigui una obra de la Generalitat de Catalunya i no de l'Ajuntament, com alguns volen fer veure. (Per cert, la Generalitat calla des de fa mesos al respecte). Aques és el cronograma:
 • 01.10.2005: Al Registre Municipal (de consulta oberta als grups municipals) la Generalitat comunica l'adjudicació dels treballs de redacció del projecte
 • 21.02.2006: La Generalitat presenta en roda de premsa l'estudi informatiu
 • 22.03.2006: La Generalitat presenta entra al Registre Municipal el document tècnic per iniciar el període d'exposició pública
 • 22.05.2006: L'Ajuntament convoca els consells municipals de Medi Ambient i Mobilitat i territorials de Cerdanyola, Rocafonda i centre Eixample Havana (els 3 existents aleshores) perquè el regidor d'Urbanisme i un tècnic de la Generalitat presentin l'estudi informatiu. En tots ells hi ha presència de l'oposició.
 • 23.05.2006: A la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials de l'Ajuntament (CMI), òrgan amb representació de tots els grups, es lliura la documentació complerta i es donen per assabentats de les al·legacions que l'Ajuntament presentaria al projecte.
 • 06.06.2006: El PSC fa un acte públic a per explicar el projecte als veïns (foto); algun partit més ho va fer? CiU, sens dubte, no.
 • 26.11.2007: Entra al Registre Municipal la resolució del Conseller de Política Territorial i Obres Pübliques aprovant definitivament l'estudi informatiu i l'informe d'impacte ambiental
 • 24.12.2007: A la CMI es presenta el decret del recurs de reposició a l'estudi informatiu, reiternat les al·legacions presentades anteriorment.
 • 27.05.2010: La Generalitat aprova el projecte constructiu
 • 01.06.2010: La Generalitat presenta a la premsa el projecte constructiu
 • 18.05.2010: La CMI veu el projecte constructiu
 • 8 al 21 de juny del 2010: La Generalitat i l'Ajuntament convoquen tots els consells territorials, els Assessor Urbanístic, de Mobilitat i de Medi Ambient per presentar-los el projecte constructiu amb la presència del regidor d'Urbanisme i del Subdirector General.
 • 14.07.2010: La Generalitat comunica l'inici del tràmit d'expropiacions a través del Registre d'Entrada
 • 15.09.2010: L'Ajuntament de Mataró envia al Conseller de Política Territorial el recull d'opinions expressades a les reunions del mes de juny anterior.
Publica un comentari a l'entrada