dilluns, de maig 09, 2011

Especials eleccions




Els mitjans locals estan treballant de valent per seguir la campanya, amb un desplegament i professionalitat fantàstics. El Tot Mataró ha fet una pàgina especial, amb seguiment general i particular de cada candidatura. Capgròs ha obert també una secció (amb etiqueta) aquí. MataróNotícies (de Mataró Ràdio) també, aquí. M1tv ha fet una programació especial d'un enorme esforç. Tots ells preparen debats, els dos primers conjuntament. I els tres primers comparteixen el hastag de twitter #eleccionsmataro,on hi apareixen els missatges de tothom que hi posa aquesta etiqueta.

Això és fantàstic. permet que tothom hi digui la seva i que, alhra, elsprofessionals hi posin criteri. No sé si agradarà a tothom, però...

La dada


Al llibre hagiogràfic que s'ha fet fer el candidat de CiU per un altre membre de la seva candidatura, conegut pel seu conservadurisme extrem, és paradigmàtic. Diu aquest darrer que "Mataró es gairebé un monocultiu d’opinadors en què impera encara un substrat analític marxista. (...) Què falla?" es pregunta. No sé si pensa en algun antic admirador de Lenin que admira ara igualment el seu candidat... Però el més greu és que el cap de llista entra al drap i respon "El fet de no haver sabut vestir una alternativa ha configurat una ciutat que s’ha anat fent a escala d’opinió publicada, a mida d’una determinada visió política bàsicament d’acord amb el partit dominant” (...)". Vaja, que tenim uns periodistes al servei de la KGB i no ho sabíem.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada día estás más sectario, Ramon. Resulta que el señor que ha escrito el libro sobre Mora es célebre por su "conservadurismo extremo". Supongo que porque es un católico coherente merece ese calificativo. Una persona, por cierto, a la que ya os gustaría tener en vuestra candidatura alguien con la mitad de su nivel y honradez intelectual. ¿O será que tampoco tienen derecho a expresarse los "conservadores extremos"? Pues vaya democracia y vaya valores los que vosotros defendéis. Valores al contado, claro, con cargo a alguna consignación presupuestaria, desde luego.

Ahora resultará que sólo tenéis derecho a expresaros vosotros, los católicos que defendéis el aborto, la eutanasia y quizá el día que toque la limpieza étnica. Vosotros sí, ellos no, que son "conservadores extremos". Ergo, unos apestados no pueden abrir la boca.

Así que periodistas del KGB no sé si los habrá, pero del movimiento nacionalcatólico abortista, ufff, haberlos, haylos. Pero cobrando, eh, cobrando.

Si no fuera por mi fatalismo, casi diría que estáis nerviosos ante la posibilidad de perder el pesebre. Tantos años ya, que si ahora os lo quitan muchos no van a saber a qué dedicarse. Pero nada, eso es sólo un espejismo. El domingo a las 22 ó 23 horas ya podrás salir a anunciar la victoria.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim

A mi no em fa res que els conservadors extrems s'expressin. Només que ho trobo significatiu, ja que aquest sr. ocupa el lloc 11 de la llista de CiU, a qui més aviat feia de centre-dreta moderada.

Sobre si és un catòlic coherent o no, no crec que sigui cosa ni meva ni teva.

De totes les altres coses que dius no sé massa què dir-ne: una mica delirants, les trobo...

Anònim ha dit...

Sr. Bassas

Crec que sap perfectament de què parla l'anonim anterior. En canvi ha escollit una vegada mes aplicar la sortida fàcil i fer gala d'una innecesària ironìa cruel i feidora. Que per cert, el fa apareixer com una persona molt antipàtica i venint d'algù a la seva posiciò, aquesta prepotencia fa una mica de ràbia.

Ramon Bassas ha dit...

Ho sento, però és que certes coses m'estimo més agafar-me les amb conya. Aquest és el to, disculpa.

Unknown ha dit...

Tú te llamas igual que mi tio Ramón Bassas Puig (Médico) que vivía en la calle San Joaquin nº 16 de Mataró.
En aquel tiempo todo Mataró lo conocía
Trabajó como ginecólogo de la Alianza de Mataró.