dijous, de maig 19, 2011

Mora i el PP pactaran

No hi ha cap mena de dubte: si sumen, pactaran. Vo va dir Mora el 2007 de forma explícita i és, de fet, la seva esperança. Sabent que no pot superar a Baron, s'aferra a la possibilitat que CiU pugui sumar amb el PP els vots suficients per fer el cabrerenc Mora alcalde de Mataró. Fixeu-vos que Mora, que no escatima crítiques, mentides i desqualificacions, s'ha portat de forma exquisida amb el candidat del PP. I viceversa. Tampoc cap dels dos tenen massa diferències al programa, de manera que ara, ja avui, podrien haver segellat l'aliança i formalitzar-la a les poques hores de tancar les urnes de diumenge... si no ho evitem mobilitzan el vot que no vol que ens governi el PP.

PP i CiU reivindiquen el franquisme?

Hi ha tanta coincidència que fins i tot tenen el mateix marc mental de referència i simbòlic sobre la ciutat. Vegem-ho. José Manuel López (PP) no es cansa de dir que vol la ciutat que es van trobar els seus pares quan van arribar a Mataró, fruit de la immigració dels anys 50 i 60 del segle passat. Glups. Una ciutat amb carrers sense asfaltar, ni amb aigua corrent, molt més pobra en tots els sentits i, sobretot, mancada de llibertat. Ens hem quedat estupefactes. 32 anys (de democràcia) són massa?

Per la seva banda, al pamflet hagiogràfic de Joan Mora, escrit per l'ultraconservador Ramon Reixach (que l'acompanya a la llista com a núm. 11), aquest darrer afrima que "en època de Franco hi havia més vida a la societat civil mataronina que ara" (p. 168). I Mora no el rectifica, més aviat li dóna la raó. Glups! També creu l'autor, de qui tots sabem què pensa i com ho dóna a conèixer, que CiU ha fet un excés reconeixent junt amb els altres partits de tradició democràtica la figura de Joan Peiró (p. 167), i Mora sembla tornar-li a donar la raó! Això és el que ve, senyors. 32 anys són massa per ells i volen tornar.

La dada

Us preguntareu com és que tinc aquestes referències del pamflet i, sobretot, si m'he gastat els euros en comprar-lo (perquè, encara que us sembli mentida, el fan pagar!... per cert, diuen que donaran la recaptació a una Fundació a la qual li havien negat fins ara el pa i la sal). No. Un anònim me l'ha fet arribar. Un dia me'l vaig trobar dins un sobre anònim a nom meu. Si no és que em costa pensar en teories conspiratòries pensaria que la tria de l'autor, la publicació del llibre i que me'l facin arribar amb tant de misteri és un complot dels adversaris de Mora. Perquè no li fa cap favor.

Publica un comentari a l'entrada