dimecres, de febrer 27, 2013

Aigües preferents


Mataró ha estat notícia aquests dies perquè el president de la companyia municipal Aigües de Mataró SA, l'advocat mataroní Xavier de Dòria, ha estat acusat pels sindicats CC.OO i UGT i la federació d'associacions de veïns de la ciutat, de cometre un frau com a usuari pont al comptador d'aigua del seu domicili per estalviar-se les factures de la comunitat de veïns i d'un local comercial, segons un comunicat presentat dilluns passat en roda de premsa. El grup socialista ha reclamat ja una comissió d'investigació i l'alcalde, de CiU, s'ha compromès a mirar-s'ho. Esperem que tot plegat s'aclareixi pel bon nom de tots els implicats.

Sobta, però, que ningú hagi parat esment a preguntar-se què fa exactament aquest advocat mataroní al front d'una de les empreses més importants de la ciutat, una companyia municipal que presta el servei de subministrament d'aigua a més de cent-vint mil persones. El càrrec de president (que jo sàpiga, no remunerat) és un lloc de designació política, que forma part d'un consell d'administració amb representants del conjunt de formacions que composen el ple municipal. El seu nomenament fou la prova més evident, aleshores, d'un pacte entre CiU i PP que aquests darrers s'enorgullien de mostrar com un trofeu ("estamos muy satisfechos de poderos anunciar que se aprobó, a propuesta nuestra, la presidencia de la compañía “Aigües de Mataró”, que desempeñará el Sr. Xavier de Dòria i Cabot", hi diu aquí). Mesos més tard, per un "atac de banyes" del soci minoritari, va descobrir que el pacte s'havia redactat i signat en paper però que s'havia amagat conscientment a l'opinió pública i qui sap si a la militància d'ambdós partits. Curiosament, l'anunci de ruptura unilateral que en féu el PP, no significà el relleu de Xavier de Dòria, que ja havia representat els "populars" en altres àmbits municipals, al front de la important companyia.

La notícia ha coincidit amb la bona notícia de la unitat d'acció del conjunt de grups municipals contra el pressumpte frau de les preferents, que a la nostra ciutat s'ha cobrat milers de víctimes, sobretot clients de Caixa Laietana, ara absorbida per Bankia. Representants de tots els grups municipals, a banda del treball en una comissió ad-hoc, van anar fa poc a Madrid per entrevistar-se amb els grups parlamentaris i la defensora del Poble, almenys. L'alcalde ha informat també tant la fiscalia com el Síndic de Greuges i, seguint un costum en tots els temes que no li agraden, ha encetat un discurs "indignat" contra la "immoralitat" de l'entitat d'estalvis (en algun curset deu haver après que la base d'un bon relat és assenyalar de seguida "els dolents").

El cert, però, és que l'advocat mataroní, fins fa no massa, era des de 2007 un càrrec important de Caixa Laietana, com bé informava el diari Expansión al cap d'uns mesos, fitxatge -segons diu- "consensuat" abans de la marxa de l'anterior director general, que dóna la casualitat que era el seu pare. No cal dir de quin període són aquestes preferents, oi? Es veu, però, que la indignació i la moralitat deuen estar per sota del ferri acord polític que manté l'alcalde Mora amb el PP, que ha permès mantenir fins avui, almenys, aquest nomenament. Un "pont de diàleg", com es diu, una mica fraudulent, sembla. Que fa aigües.


article per a Capgròs

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Que pasa? avui que surt la noticia de que un notable local del PSC, en Carles Manté ha estat detingut i encausat juntament amb en Josep Prat de Reus per el cas dels informes INNOVA, vas i treus la maquina de repartir porqueria? Quina mala baba!

Ja que parlem de aigues de mataro, podriem tambe parlar de alguns crapules que els socialistes vau posar en aquell organisme quan el PSC era al poder, oi?



Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

pots comprovar perfectament que aquest article va ser escrit abans que es fes públic el fet que tu dius, donat que es publicà a Capgròs crec que el dimarts.

En tot cas, no sé exactament quina màquina engego; jo hi dic que espero que tot s'aclareixi aviat. És exactament el que espero en el cas que tu cites. Per moltes raons, inclosa la de no fer el ridícul, recomano no jutjar abans que un jutge.

Tampoc sé a quins cràpules et refereixes que hi hagi posat el PSC; si pots posar-me algun exemple l'investigaré, però jo no conec cap cas.

Per últim, si et llegeixes bé el que he escrit, poso l'èmfasi no en el pressumpte frau, que confio -com deia- en què tingui una explicació, sinó en el fet -polític- de mantenir un president gràcies a un pacte secret entre el PP i CiU i, alhora, fer veure que estàs indignat amb algunes coses on aquest hi estava implicat.

Més exemples. Descarrila un tren i l'alcalde s'indigna (i surt a la tele), cauen cases i també s'indigna (i torna a sortir a la tele)... però tot segueix allà mateix. No sé si m'explico. És això el que em sembla criticable.

Bon dia.

Anònim ha dit...

L'Ajuntament investigarà ? A qui li demanarà la informació ? L'anirà a buscar o li demanarà als mateixos que, suposadament, l'han amagada ?

Em fa l'efecte que el que es farà es tapar-lo tot perque en Doria "salga de rositas" i espero que els grups municipals no ho permeteu si realment hi ha hagut alguna irregularitat i no ha estat tractat com qualsevol altre ciutadà.

Collons que és el president !!! i no se li hauria de permetre tracte de favor.

Si la instal·lació que tenia (o encara té) l'haguessin trobat a un que es digués Josep Pérez li haurien permés igual ?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

espero que sí que ho investigui i confio en què els grups municipals hi posin la màxima atenció (compte: jo no en formo part).

També, com dic, confio en què tot s'aclareixi.

Anònim ha dit...

És molt fàcil d'aclarir si es vol. La resta de propietaris de l'edifici en qüestió tenen a en Dòria demandat des de fa anys. Com a constructor/promotor de l'edifici va redactar una estatuts de la comunitat a mida seva, tenint cura de garantir-se la majoria de coeficients de vot, essent Xadorca,s.a (la seva societat pantalla per a desagravar...) la propietaria de 3 dels 7 habitatges de l'immoble. Des de l'any 2002 s'autoproclama president de la comunitat, i des del 2006, a més administrador (cobrant per això 1.000 euros a la comunitat) i durant uns anys també secretari. El by-pass dels comptadors està fet des que és va construir l'edifici, i ens ho va explicar a la resta dels propietaris (Només parlava de l'agiua comunitària, mai de la del local). Vam protestar (alguns empleats d'AAMSA ens van alertar de la irregularitat), com vam protestar que la dona de la neteja no estigués assegurada, que tingui un parking privatiu tancat (il.legal també amb clau d'ascensor d'accès directe prioritari vs. necesitats d'ascensor de la resta dels veïns) etc... Fent ús de la majoria ens va ningunejar i vam acabar denunciant a la Comunitat!!! (La LPO no permet demandar-lo a ell directament, així que paradoxalment ens vam haver d'autodenunciar!!!!) . Desprès de recòrrer la sentència inicial en contra del jutjat local (per cert, sembla que el seu pare -o la societat pertinent "de la famiglia"- és propietari/a de l'edifici dels Jutjats de Mataró) la cort provincial de Barcelona va sentenciar que havia actuat amb "abús dret", però la pròpia sentència ja avisava de que no es resoldrien els problemes de la Comunitat, donada la situació de majoria de coef. De Xadorca. De fet encara estem igual: pagant per coef. de cada pis (entre un 10% -15% x pis) les despeses del parking ,quan Xadorca té un 90% dels mateixos (els lloga a 3rs cobrant en negre, obviament ), pagant una dona de fer feines no assegurada que també neteja a casa seva (segurament li paguem entre tots els altres), i amb un by-pass a l'aigua que va camuflar quan ja venien maldades per la filtració de l'anomalía per part d'empleats d'aigues de Mataró (i ja era President d'aigües de Mataró!!) sota un fals sostre a l'armari dels comptadors... En fi, em temo que sortirà un cop més indemne, amb la connivència de l'oligarquía local, i d'un sistema judicial que juga a favor dels rics per lenta i per cara (ell es va autoproclamar advocat de la Comunitat amb la seva majoria de vots i ens cobra aquest cost, quan sent advocat només caldria pagar procurador!!!). Encara tenim pendent la impugnació de l'acta la darrera junta de propietaris del 2012, i el jutjat de Mataró no diu ni ase ni bèstia!!! INDEFENSIÓ TOTAL pels altres és el hi ha!!! I lladronici no atacable per part d'aquest personatge abominable.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

gràcies per la informació, que ignorava completament. Espero que tingueu sort en aquest enrevessat procés que m'expliques.

Respecte a la investigació a l'Ajuntament, jo també crec que és fàcil d'aclarir, però s'ha d'aclarir. D'això de l'oligarquia local, tinc la meva opinió, que me la reservo. També espero que no s'hi fiqui.

Anònim ha dit...

Torno a ser l'anònim de l'entrada de les 11:48. Gràcies per les teves paraules, però crec que tot s'acabarà silenciant.. (i això que el local comercial ha esta llogat amb aigua a 3rs diverses vegades sense tenir comptador, doncs estava by-passejat...) Però probablement el contracte de lloguer seria de paraula i sense declarar els ingresssos (una altra de les especialitats de "la casa"). Si a algú li pot interessar més informació, que pregunti als veïns que no siguin l'advocat del 2n 2ª. Aquest últim ha entrat fa poc a viure (els anteriors propietaris del 2n 2ª van marxar fastiguejats) i ja ha fet conxorxa amb en Dòria (sembla ser que és el seu advocat per a a aquest cas del "by pass" de comptadors per mirar de tapar-ho tot...)

Anònim ha dit...

Això "fijo que lo tapan" !!!
Només cal recordar l'entrevista de dimars del Manel Fuentes al Miquel Rey on ja deia que la instal·lació era correcta i que no havia frau sense que encara es tingui l'informe !!!. Es que el Miquel Rey te carnet d'instal·lador ? O es que algú li deu alguna cosa al Dòria ?

Tampoc entenc com és que la notícia es va publicar "con todo lujo de detalles" a La Vanguardia abans que es fes la roda de premsa i insistint molt en que la denúncia era dels treballadors (que, per cert, no apareixen per en lloc a la roda de premsa) !!!

Fàstic de polítics !!! I ho sento pels que se'n salven però amb la merda que es veu i el descaro que tenen per negarles els ciutadans no podem pensar res més.

Anònim ha dit...

Aquest senyor és qui proposa les pujades de tarifa?

Anònim ha dit...

Senyor? "Pájaru"!!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,

passaré aquesta informació al grup municipal del PSC, gràcies.

- Anònim 2,

Té dret a defensar-se; i el que li hem de demanar és una explicació, no una execució pública.

- Anònim 3,

No, ho fa el consell d'administració que ell presideix.

- Anònim 4,

Em remeto a les explicacions anteriors