dijous, d’abril 07, 2005

El dia del Ple

El Ple d'avui
:

Com que ha estat un ple mogut, marcat per la crisi a la direcció de l'Impem de la que ja us he parlat, crec que no hi haurà prou consciència de les coses importants que hem aprovat avui: tres modificacions de pla general, l'actualització del Pla d'Acció Ambiental que acompanya l'Agenda 21, hem donat compte del Pacte Econòmic i Social, Pla de Seguretat, del Pla Jove, de la Liquidació pressupostària...
:
Jornada dels plans de seguretat
:
Com que som els primers de Catalunya que hem aprovat el Pla Local de Seguretat, avui cap a dos-cents responsables polítics i policials d'arreu del país han assistit a Mataró a conèixer com ho hem fet. Com que, abans que res, és molt bo saber el per què, i reflexionar-hi, he tingut l'honor d epresentar la xerrada del professor Jaume Curbet que, un dia que tingui emps, ja us explicaré. Impressionant. Després, en Carles Sànchez, Subdirector General de Coordianció amb les Policies Locals, ha parlat del sistema de seguretat pública de Catalunya i, finalment, l'Intendent Major i cap de la Policia Local de Mataró, Joan F. Giménez Cernuda, ha explicat el Pla de Mtaró. Jordi Samsó, Director General de Seguretat Ciutadana, ha clos la jornada (que havia obert l'Alcalde), i després ens ha acompanyat a dinar.
:
La campanya de Patxi (VI)
:
Patxi Patxi López, ahir durant un acte del seu partit a Sant Sebastià. Foto: EFE / Javier Echezarreta
:
Patxi López és ja el centre de la campanya electoral al País Basc. López s'ha compromès a dues coses. la primera, a formar un Govern presidit per ell, que posi fi a 25 anys de govern nacionalista. La segona, a no fer un govern "frontista" amb el PP. El que faci i deixi de fer el PSE és, doncs, avui per avui, un dels centres d'interès més important, donat que, entre d'altres coses, és el partit amb més possibilitats de creixement als propers comicis del dia 17. L'altre, segurament, seria l'impacte de la declaració de Gerry Adams, líder republicà irlandès, demanant a l'IRA que deixi les armes, si bé ha estat especialment a causa de la pressió interna i externa per ressorgiment crminal de l'entorn terrorista. Mentretant, la policia no perd el temps i deté dos integrants del comando Donosti. I és que l'entorn abertzale no es distingeix habitaulment per la valentia.