dissabte, d’abril 30, 2005

Primer dia positiu

Alícia, presidenta
:
alícia Alícia Romero. Foto: Quim Puig.
:
Si tot va com sembla, a diferència d'ahir, avui hem viscut un moment d'inflexió a partir del qual tot ha de ser positiu. Vull dir que, després d'uns dies de dimissions, dolor, acusacions, desconfiances, encara que també de presa de posicions, de diàleg, de tampteigs, el tripartit mataroní ha pres ja algunes decissions importants i resolutòries. D'entrada, l'acord avui perquè Alícia Romero assumeixi la presidència de l'Impem a partir de dilluns clou definitivament la crisi de direcció en aquest organisme. En els propers dies, sense pressa però sense pausa, ERC determinarà finalment el nom de la persona que succeïrà la regidoria vacant i, paral·lelament, resoldrà el seu encaix al Govern en aquesta nova etapa que comença. Hem de reconèixer que el sacceig que ha viscut l'obliga a no prendre decisions precipitades. I que, en compliment de la legislació electoral, no serà fins al ple de juny, anant bé, que podrà prendre possessió aquest nou electe. Mentre tant, res no queda sense fer, i totes les àrees de l'Ajuntament ja es troben a ple rendiment i amb una direcció política clara.
:
El que em fa pensar que el ritme de resolució de la crisi és diligent. A menys d'una setmana de conèixer el contigut de l'expedient informatiu encarregat per l'Alcalde (amb el resultat que ja hem comentat), un dia després de la dimissió d'un dels tres líders de l'Acord de Govern, els tres partits hem estat capaços de prendre decissions que permetin no tan sols la continuïtat de l'esmentat Acord sinó, m'atreviria a dir, el seu enfortiment.
:
Perquè l'Alícia enfortirà l'organisme, estic segur. Els seus dos anys al front del Patronat d'Esports, sumats a més anys al front d'altres àrees, han mostrat el seu caràcter obert i resolutiu, alhora, la seva capacitat de gestió però també d'entesa amb els sectors. Dins l'àrea que presideix la companya Pilar Gonzàlez (que havia presidit l'Impem des del 1995 al 2003) en garanteix una bona combinació entre l'experiència i la innovació, encara que no sé quina de les dues s'adiu més a cada valor. També n'és una garantia la presència de Mireia Ràfols a la direcció, realment un retorn, i que ofereix un perfil molt qualificat i de solvència contrastadíssima. En tot cas, té un bon repte al davant. La confiança dels tres socis (cap dels quals ha qüestionat el nom, tot s'ha de dir) és un gran aval però també una major exigència de resultats. Ella té la pilota. Quins han de ser, els resultats? D'una banda, imprimir voluntat de treball i d'iniciativa des del primer moment, incrementant la motivació dels equips. I d'una altra, atendre els objectius que tenim en matèria d'ocupació i de suport al teixit econòmic local. Sé que està il·lusionada. Qui no ho estaria, amb aquests encàrrecs?
:
Una darrera cosa: ja m'he sentit a dir algun comentari masclista i condescendent, i lectures rebuscadíssimes. Pilar, Alícia i Mireia els faran callar de pet.
:
Una frase
:
bg
:
Com l'anell al dit, rebo L'Agulla corresponent al mes d'abril, i, en ella, aquesta frase del Bhagavad Gita:
  • "Val més complir el nostre deure, per més malament que es faci, que no pas vigilar la feina d'un altre, per més bé que la dugui a terme"
Un poema
:
compartir
:
I també he rebut el darrer número de Compartir, el butlletí de la Fundació Espriu. A la pàgina 53 hi ha un poema boníssim de la Núria Martínez Vernis, poetessa que no coneixia. Fixeu-vos en el vers "Et refaré l'endintre, seràs etern". Es pot dir més amb tan poques paraules?. Diu:
:
Taxidèrmia
:
Vol la mossa xuclar-te artèries
i fer penjolls amb venes de plata
de sang calenta i de pedres de ronyó
classificades segons formes i colors.
:
La passió et farà fòssil,
amb aquesta mirada et faré assecar.
:
Rasurar amb la maquineta l’afaitat perfecte,
lliure de pèl, amb pell de nen,
d'escorça neta.
Buidar l’escalfor i deixar-te erm
tot omplint els buits de palla.
:
Et refaré l’endintre, seràs etern.
:
Noves pedres per ninetes,
i el vellut per les parpelles de cartró
.

nuriamartinez Núria Martínez Vernis. Foto: http://www.poble-espanyol.com

3 comentaris:

Miguel ha dit...

No tinc cap dubte que l'Alícia Romero farà una bona tasca al capdavant de l'IMPEM. Celebro que des del PSC de Mataró doneu una oportunitat com aquesta a una persona jove com és l'Alícia, que ha demostrat que no per ser jove deixa de tenir vàlua per ser regidora al nostre ajuntament. Malgrat aquesta nova responsabilitat (i quina responsabilitat!), espero continuar coincidint amb ella en l'àmbit de la joventut i l'esport de la nostra ciutat. Sort, Alícia, i bona feina!

Ramon Bassas ha dit...

Miguel
Gràcies per la confiança. Jo també penso que ho farà molt bé. Li he enviat aquest missatge i m'ha dit que pensa complir aquestes expectatives.
Gràcies de nou,
Ramon.

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.