dimecres, d’abril 06, 2005

Posar-se en acció

La campanya de Patxi (V)
:
patxienbarca Foto: Santos Cirilo (El País)
:
Tots els altres, com deia, estan tan cofois des de les seves trinxeres, però Patxi comença a fer propostes. D'una banda, una nova política industrial basada en la innovació i en el pacte social. I d'una banda, el complement a les pensions com han fet altres autonomies. També demana retornar a les polítiques innovadores que el propi PSE havia portat al Govern basc, de la mà de l'assassinat Fernando Buesa. El canvi també és això, sortir de l'immobilisme i posar-se en l'acció. Canviar un lehendakari de dretes i posar-ne un d'esquerres.
:
I en el terreny de la pau, tants anys de presidència nacionalista, més aviat han servit de poc. Parlant d'Ibarretxe, avui els diaris recullen també la negativa del candidat nacionalista a enfrontar-se amb preguntes dels periodistes i, especialment, a arriscar-se a parlar sobre temes d'actualitat. El blinden com el van blindar al debat televisiu, l'únic en tota la campanya.

2 comentaris:

Joan Safont ha dit...

Home no crec que l'ideal d'Ibarretxe sigui sotmetre's diàriament a un pim-pam-pum, però vist el debat anterior amb uns fluixos Patxi i María, no li aniria malament algún més.... Per cert Maragall vol un govern PSE-PNB, no?

Ramon Bassas ha dit...

Joan,
Disculpa que no t'hagi pogut respondre abans, és que he anat una mica enfeinat més del compte aquesta setmana. En fi, ja saps.
Respecte a la por d'Ibarretxe als periodistes i als debats, és de "manualillu": només li pot portar problemes. Però és bo que la gent ho sàpiga, que els punts febles del PNB es troben justament en la incapacitat de resoldre problemes reals, actuals.
Bé, si Ibarretxe vol ser vicelehendakari de Patxi, mira, parlem-ne. Com que el que volem és un canvi, a veure si ell també se n'adona i hi contribueix... Però, sobretot, si és capaç de fer un pas clar per la concòrdia interna del país, a mi no em disgustaria. Ara, però, aquest pas només el pot fer si les tesis de Patxi López tenen força suport. Si no, és la his`tòria d'un guió massa conegut, massa inútil.