dissabte, de novembre 21, 2009

Impost de Successions

El Govern de la Generalitat, de la mà del Conseller d'Economia, Antoni Castells, ja ha anunciat en quins termes s'està ultimant la proposta per a la modificació a fons, a catalunya, de l'Impost de Successions, de manera que cònjuges i fills en siguin exempts. Vegeu l'esquema d'El Periódico d'abans d'ahir, que em sembla molt aclaridor, aquí, iespecialment el quadre que hi ha aquí. Crec que la proposta d'adiu al que cal fer amb aquest tribut: sense fer-lo desaparèixer per determinades transferències, sí que és bo que no repercuiteixi com ho fa damunt les rendes de les classes baixes i mitjanes del país. Així ho vam demanar fa poc des de l'Ajuntament de Mataró.

Mentretant, també és molt aclaridor aquest vídeo que resumeix quina era l'actitud de CiU (al que ara li agafen presses per apuntar-se a la supressió de l'impost... especialment aquells qui més haurien de pagar, és clar) fa un temps sobre aquest tema.


:

Més articles d'interès d'amics sobre el tema: Deu errors sobre l'impost de successions, de José Antonio Donaire; Visca l'impost de successions, de Jordi Serrano; L’impost de successions, els eslògans i les injustícies més doloroses, de Josep Lligadas; El peatge de la mort o el pas de la vida, de Manuel Mas.
: