dimarts, de gener 05, 2010

Sense res a amagar | Cultura lacustre

Sense res a amagar
:
Doncs això. I això. Aquí va el text:
:
Comunicat de la Comissió Executiva del PSC Mataró en relació a la querella sobre l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt i l’arribada d'El Corte Inglés
:
En relació a la querella presentada sobre l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt, la Comissió Executiva dels socialistes de Mataró ha decidit: mostrar públicament el seu recolzament a l’actuació feta pel govern de la ciutat (PSC-IC-ERC) en relació a tot el procés per aconseguir que s’instal•li a Mataró “El Corte Inglés” .Cal recordar que fins al dia d'avui totes les resolucions judicials sobre aquest afer han donat la raó al Govern municipal. Cal recordar i ressaltar també -contra el que alguns faran creure- que aquest no és un cas de corrupció ni el querellant és la fiscalia anticorrupció. I en concret volem mostrar el nostre absolut recolzament a l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Entenem que els tràmits judicials han de seguir el seu procés, però creiem que ara cal destacar l’aposta de l’Alcalde Baron i del Govern Municipal per la vinguda a Mataró d'“El Corte Inglés”). Perquè en tot aquest complex assumpte, en el fons, del que sempre hem estat parlant és d'“El Corte Inglés”.

Els socialistes som gent treballadora que ara més que mai està preocupada per la feina i pel futur.

Per això impulsem projectes estratègics com ara el Tecnocampus, “El Corte Inglés”, el Front Marítim, el Museu Bassat o l’arribada del Tren Orbital. Projectes que, és veritat, canvien profundament Mataró i obren noves dinàmiques que serviran per dotar a la ciutat de més capitalitat, per fer-la més atractiva, per diversificar la seva economia i apostar per la innovació. Els socialistes ho tenim molt clar: si volem més Mataró ara toca construir futur.

Els socialistes entenem l’arribada d'“El Corte Inglés” com una gran oportunitat. Nosaltres volem "El Corte Inglés" a Mataró, amb la dimensió, ubicació i ambició prevista. Ho hem dit sempre. Ja ho vam dir sense embuts a les eleccions del 2007, mentre d’altres o bé deien el contrari (CUP) o tiraven pilotes fora de manera ben electoralista ( CiU i PP). I a dia d’avui volem tornar a dir que, malgrat tots els entrebancs que ens anem trobant pel camí ( i que ens estan posant), el nostre objectiu és “El Corte Inglés” a Mataró: i és que estem parlant de mil llocs de treball, d'uns 30 milions d'euros anuals en salaris, de ser una ciutat referent comercial i de 180 milions d’euros d’inversió privada en la ciutat i tot el que suposa. Feina i futur. No defallirem.

A Mataró s’estan fent canvis progressius i transformadors. I entenem, tot i que no compartim, que algunes persones puguin veure aquests canvis com una amenaça: creuen que s’està desmuntat el Mataró “de sempre”. A totes aquestes persones, els volem explicar que Mataró ha d’estar preparada per adaptar-se als nous temps per seguir sent sempre Mataró, la ciutat innovadora i de progrés que ha estat sempre.

Entenem, però no compartim, que l’arribada de “El Corte Inglés” sigui vista com una amenaça per a les persones que defensem el patrimoni de la ciutat. A tots aquests recordar-los que s’ha fet una operació de desmuntatge de la nau de Can Fàbregas, no de destrucció. Volem compaginar els elements que han configurat la nostra identitat amb les noves oportunitats.

Entenem, però no compartim, que hi hagin persones que vegin “El Corte Inglés” com una amenaça als seus interessos comercials. Per això es van pactar en el seu moment un seguit de millores per aconseguir que l’arribada del CI sigui una oportunitats per a tots, com passa en les ciutats on ja hi ha aquest establiment.

Però ni entenem ni molt menys compartim res amb aquells que s’aprofiten de qualsevol circumstància per posar pals a les rodes a la vinguda de “El Corte Inglés” ( o al Tecnocampus... i demà.... que serà? El Museu Bassat?) i que només tenen per objectiu el fracàs d’aquest projecte per així intentar un assalt al poder al preu que sigui, fins i tot posant en perill el futur econòmic de la ciutat i la feina de molta gent. A tots aquests, dir-los que, com sempre ha estat, ens trobaran als socialistes al front, disposats a fer valer els nostres arguments, que són els arguments i les demandes de la gent treballadora.

Els socialistes no volem una ciutat paralitzada o que miri al passat. No volem una ciutat obsoleta. El PSC, amb Joan Antoni Baron al capdavant, volem una ciutat innovadora i valenta, una ciutat amb feina i futur.


Comissió Executiva PSC Mataró
5 de gener 2010
:

Cultura lacustre
:
:
"Una cultura lacustre, es decir, una cultura llena de lagunas" (...). Me resisto a la tentación de trasladarme in mente a su casa y de verla al lado de su marido, a quine tal vez ame, a quien tal vez engañe o a quine tal vez las dos cosas o a quien tal vez ninguna.
:
Mientras Shakespeare escribía sus obras y las actuaba en Londres, Cervantes cobraba impuestos o recolactaba granos para la Armada Invencible (destinada entre otras cosas a acabar, sin proponérselo, con el teatro de Shakespeare). Shakespeare era próspero y Cervantes pobre, cada uno cmo reflejo de sus respectivos países.
:
Augusto Monterroso, fragments de "Rosa tierno" i "Llorar a orillas del río mapocho", a Cuentos, Alianza Editorial, Madrid, 2008 (5), pp. 134-135 i 138. Foto: Dibuix de Mirko Ilic per The New York Times (1996)
:

4 comentaris:

Dessmond ha dit...

Espero que no us afectin les condemnes dels telediaris. I el circ amb el qual s'està convertint darrerament la justícia.

Costa molt fer bona feina i construir un bon nom. Costa poquissim engegar-ho tot a rodar.

Molta sort, doncs.

Ramon Bassas ha dit...

Dessmond,
Gràcies. Veuràs com tot acaba bé. Una abraçada!

Unknown ha dit...

El fiscal veu indicis d'un delicte contra el patrimoni i tu parles del Corte Inglés...

Ramon Bassas ha dit...

Albert,
he reproduït un comunicat de la Comissió Executiva del PSC. També en parla, del que dius. Merci.