divendres, de gener 22, 2010

Un gran acte | Beatificació a Mataró

Un gran acte
:
Ple d'emoció i de projectes, ahir vam celebrar un acte de presentació dels plans municipals per l'any que som, protagonitzat per l'Alcalde Joan Antoni Baron. Va ser un gan acte. Per mostrar la força i l'estimació, la valentia i la tenacitat, la claredat i l'honestedat de Joan Antoni Baron i dels socialistes. Podeu veure'n els vídeos clicant aquí (disculpeu, un pèl casolans.... pero és que es penjaven en directe!) o, si us ho estimeu més, podeu llegir el discurs de l'alcalde clicant aquí. També podeu veure què diu capgros.com (que també publica un aclaridor article de Xavier Cugat) i El Tot Mataró.
:
Beatificació a Mataró
:
Demà dissabte (avui pels que em llegiu l'endemà) tindrà lloc a Mataró la primera beatificació que es fa a Catalunya dels del segle XII, és a dir, després de la reforma gregoriana que posà ordre i manllevà del poder feudal el domini sobre les esglésies locals. He tingut l'honor de formar part de la Comissió organitzadora i he pogut comprovar amb els meus ulls el missatge que ha volgut imprimir l'Església de la província Eclesiàstica de Barcelona a aquest esdeveniment: el de posar en valor la reconciliació i la donació absoluta del mestratge del martiri del que fou rector de Santa Maria, Josep Samsó. Hi he estat en nom de l'Ajuntament i, per tant, no em pertoca fer a mi cap valoració més enllà de la institucional. L'Ajuntament de Mataró (vegeu nota de premsa d'avui)acull aquest acte amb respecte i ha col·laborat en posar el nom de la ciutat (i un dels seus emblemes, la Basílica de Santa Maria, mil·lenària) en un digne punt de mira, tant físicament, com per l'esdeveniment històric, com pel missatge de fons, més enllà del que cregui cadascú. Podreu seguir la Missa de Beatificació, presidida pel Cardenal Martínez Sistach (i amb la presència d'autoritats civils i elcesiàstiques d'alt nivell), a Maresme Digital TV / Televisió de Mataró, pel Canal 33, per Mataró Ràdio [en directe, aquí] i Ràdio Estel [en directe, aquí]. Més que parlar aquí, us recomano una sèrie de referències que el poden il·lustrar molt bé.
:
  • Unes 1500 persones assistiran a la beatificació del doctor Samsó (capgros.com, 21.1.2010)

  • El Doctor Samsó i la seva mort (CatalunyaReligio.cat, 20.1.2010)

  • El Doctor Samsó, màrtir de Crist, article del cardenal Lluís Martínez Sistach (Arquebisbat de Barcelona, 18.1.2010)

  • La beatificació d'un rector de Mataró, la primera feta a Catalunya des del segle XII (El Punt, 17.1.2010)

  • Martínez Sistach: 'El doctor Samsó va donar la seva vida perdonant', vídeos de Creure Avui (CatalunyaReligio.cat, 12.1.2010)

  • Peiró i Samsó, post meu en aquest bloc del 28.4.2009 i La reconciliació, del 16.10.2009.
:
Foto: R. Gallofré.
: