dimarts, de gener 12, 2010

El PP ha infringit la Llei

La setmana passada vaig haver de sortir, com a Primer Secretari del PSC de Mataró, per reiterat la petició d’explicacions al cap del Grup Municipal del PP de Mataró, Paulí Mojedano, que ja li vaig fer el febrer del passat any sense obtenir cap resposta. Vaig demanar que Mojedano aclareixi si el regidor Juan Carlos Ferrando, del seu grup municipal, actuava per compte propi o en nom del grup, quan va enviar 125 cartes a ciutadans que havien causat baixa del padró sense el seu consentiment, fet pel qual l’Agència de Protecció de Dades ha vist com a infracció greu a la Llei Orgànica de Protecció de Dades i n’ha iniciat expedient sancionador. La multa oscil·laria entre els 60.000 i 300.000 euros. El regidor del PP, que té una assessoria en matèria de regularització d’immigrants, oferia els seus serveis i els del seu grup municipal. I ja havia estat advertir per alguns militants del PP com a cigró negre.

Aquesta actuació, que ja és greu en cas dels particulars, ho és molt més en cas dels representants electes, que han de ser els primers en donar exemple. Si fan això estant a l’oposició, no vull ni pensar què farien en cas de governar.

Així, cal preguntar-se quines responsabilitats s'assumiran per un presumpte ús indegut de les dades. Recordem que regidor Ferrando, exmilitant de Falange Auténtica i número 2 del PP a les passades eleccions municipals, ja ha muntat diversos espectacles que danyen la imatge de la Corporació. Així, cal demanar als grups de l’oposició que respectin les regles del joc i que siguin els primers en actuar segons la Llei, com a regidors. Recordem que CiU també volia vulnerar la protecció de dades en una demanda d’informació per a la qual el propi Síndic de Greuges va donar la raó al Govern, ara fa un any.
:

5 comentaris:

Víctor Cerveto ha dit...

És lamentable que un representant del poder constituent, és a dir, una persona triada pel poble per a que el representi, no conegui les lleis a les quals està sotmès, com ho estem tots els ciutadans. I la Llei Orgànica de Protecció de Dades... Aiii! és tan clara que no deixa lloc a males interpretacions. Si no és desconeixement, si és fa amb coneixement de causa, amb ànim de vulnerar la llei, això és més greu.

Salutacions!

Anònim ha dit...

precisament, el "trapicheo del padron" amb la cooperacio i ampara dels partits progresistes es el que dona lloc a tot aixo i permet que gentussa com aquest individuu del pp impregnin tot el espectre de la politica amb el tema del padró.

el que es tindria que fer es el mateix que es fa a vic.
si un inmigrant es ilegal, no empadronar-lo.

el padró es el primer pas de una regularització encoberta perque aleshores, una vegada empadronats tenen acces a una tarjeta sanitaria.. i es nomes el primer pas d'un llarg proces que acaba amb el reagrupament familiar quan fan venir a espanya la dona, els nens, els pares i els sogres... apa vinga! que la caixa es forta!

Estats units, exemple de democracia, tracta als ilegals amb gua de ferro fins que els fa fora. Aqui els hi posem una catifa vermella. Quins nasos!

si son ilegals, son ilegals. no tenen porque estar aqui, pero com que la majoria de ilegals son d'altres etnies hi ha por de ser tractats de racistes i xenofobs i els tractem millor que a la gent de casa nostre!

Aquest joc hipocrita es el que dona ales a partits faixistes d'ultra dereta com el de josep anglada de PXC. Si es fes complir la llei i els ilegals fosin detinguts i expulsats en lloc de empadronarlos, un altre gall cantaría.

nomes teniu que mirar com gestionan la inmigració ilegal els alemanys! (i ningú els pot acusar de racistes)

Ramon Bassas ha dit...

- Víctor,
Ja veus quins exemplars tenim, x aquí

- Anònim
L'únic que han de fer els ajuntaments, en aquest afer, és complier amb la Llei de Protecció de dades, i la resta de lleis. També el de Vic. No és cert que no es persegueixi la immigració il·legal; Zapatero ha incremntat els efectius que s'hi dediquen i -per cert- les xifres d'entrada han baixat.

marià ha dit...

Quina barra! On tens l'ètica, Ramon? No recordes que estàs imputat per un pressumpta delicte? Sí, pressumpte, d'acord, però ve que un fiscal dubta de tu i tu dubtant de la bona intensió d'en Ferrando...

Ramon Bassas ha dit...

- Marià,
L'ètica la tinc on toca. Sí, conec perfectament la meva situació. respecte a Ferrando, no dubto, els fets han estat provats.