dimarts, de gener 12, 2010

El PP ha infringit la Llei

La setmana passada vaig haver de sortir, com a Primer Secretari del PSC de Mataró, per reiterat la petició d’explicacions al cap del Grup Municipal del PP de Mataró, Paulí Mojedano, que ja li vaig fer el febrer del passat any sense obtenir cap resposta. Vaig demanar que Mojedano aclareixi si el regidor Juan Carlos Ferrando, del seu grup municipal, actuava per compte propi o en nom del grup, quan va enviar 125 cartes a ciutadans que havien causat baixa del padró sense el seu consentiment, fet pel qual l’Agència de Protecció de Dades ha vist com a infracció greu a la Llei Orgànica de Protecció de Dades i n’ha iniciat expedient sancionador. La multa oscil·laria entre els 60.000 i 300.000 euros. El regidor del PP, que té una assessoria en matèria de regularització d’immigrants, oferia els seus serveis i els del seu grup municipal. I ja havia estat advertir per alguns militants del PP com a cigró negre.

Aquesta actuació, que ja és greu en cas dels particulars, ho és molt més en cas dels representants electes, que han de ser els primers en donar exemple. Si fan això estant a l’oposició, no vull ni pensar què farien en cas de governar.

Així, cal preguntar-se quines responsabilitats s'assumiran per un presumpte ús indegut de les dades. Recordem que regidor Ferrando, exmilitant de Falange Auténtica i número 2 del PP a les passades eleccions municipals, ja ha muntat diversos espectacles que danyen la imatge de la Corporació. Així, cal demanar als grups de l’oposició que respectin les regles del joc i que siguin els primers en actuar segons la Llei, com a regidors. Recordem que CiU també volia vulnerar la protecció de dades en una demanda d’informació per a la qual el propi Síndic de Greuges va donar la raó al Govern, ara fa un any.
:
Publica un comentari a l'entrada