divendres, d’abril 30, 2010

Tossut

Com si de vint imatges clòniques de Sant Pere quan cantava el gall, el nostre líder de l'oposició a Mataró ha repetit fins la sacietat que el problema de base que hi ha hagut en la llicència (ara frustrada) per a un prostíbul a la ciutat de dimensions no desitjables, no era el marc jurídic sinó la incompetència del Govern. Que el marc jurídic ja està bé, vaja. Evidentment, el seu únic interès ha estat preservar els autors d'aquest marc, que, amb Artur Mas al front l'any 2002, van fer les delícies dels promotors de prostíbuls, com denunciava Pilar Rahola a La Vanguardia.
:
No només Rahola. Van ser la majoria -per no dir tots- d'experts i representants municipals els que van aplaudir les mesures de Mataró (suspensió de llicències via legislació urbanística) i van reclamar uncanvi substanial en aquest marc normatiu. Fins i tot Artur Mas. Tots menys ell.
:
Ara, l'Associació de Municipis de Catalunya s'hi afegeix sense embuts. L'entitat municipalista que agrupa els municipis governats per CiU i ERC, publica un extens article referenciat per Joan Antoni Baron i publicat al web de l'ACM, de la que l'Alcalde en destaca aquest paràgraf:
:
A la capital del Maresme s’hi volen instal·lar dos macroprostíbuls amb un total de 80 habitacions. Mentre que a La Jonquera ja s’està construint un local de 100 habitacions i un aforament de quasi 600 persones, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi obligat al consistori a concedir la llicència d’activitat. L’ajuntament de Mataró, com la majoria de municipis, poden disposar d’ordenances restrictives, però no impedir radicalment els macroprostíbuls, que s’emparen en resolucions judicials i en la directiva europea de lliure prestació de serveis per evitar la denegació de les llicències. Per aquest motiu, els ajuntaments reclamen una normativa que doni més seguretat jurídica. L’ACM i la FMC a través de la Comissió Municipalista de Catalunya van acordar una resolució on insten a la Generalitat a regular reglamentàriament els requisits i les condicions que han de complir els prostíbuls amb l’objectiu que els ajuntaments disposin d’un marc jurídic clar que els permeti limitar la proliferació d’establiments d’aquestes característiques, el seu tamany i la seva ubicació".
:
És clar que pot pensar que són tots els altres cotxes els que van contra direcció o, com diu Baron, que el nen és l'únic que no porta el pas canviat. Però seria bo per tots que deixés de defensar l'actuació d'Artur Mas peti qui peti i es posés a treballar per solucionar-ho com fem els altres. Això, quan acabi amb la paranoia de la conxorxa dels colors, un tema sens dubte prioritari. Per ell.
:

3 comentaris:

Rosa Isabel ha dit...

És injust que ni la Generalitat ni el govern es vulguin "mullar el cul", regulant aquesta activitat, i en canvi els ajuntaments s'hagin d'arriscar fins i tot a una denúncia.

juan ha dit...

He publicado mi libro, Planeta Zapatero. Esta a vuestra disposicion por si quereis leerlo.
un saludo
juan

http://www.scribd.com/doc/30221841/Planeta-Zapatero-2007-2010

Ramon Bassas ha dit...

- Rosa-Isabel
tens raó; ara s'ho estan mirant, però; espero que sigui x millorar