dissabte, de maig 01, 2010

L'escriptor de Polanski

:
Us recomano El escritor, el darrer film de Roman Polanski. Ben fet, com diu Manuel Cuyàs en aquest instructiva i divertida columna que féu per El Punt, i com reiterava el mes passat la Judith Vives a la seva crítica. Amb aquests dos escrits ja n'heu de tenir prou per anar a on encara la facin. M'ho vaig passar bé i vaig tenir la sensació d'un molt bon producte cinematogràfic. El tema en sí, i la seva tesi, és també interessant. De pas, posa al descobert la intimitat del poder (del gran poder, siguem sincers) i la seva dura reacció, en tots els seus vessants (la violència, l'amoralitat, el doble discurs, la pèrdua de la intimitat personal, les perilloses relacions, la impossibilitat d'esquerdar-lo). És, així, una pel·lícula profundament pessimista.
:
Per cert, el director és a la presó complint condemna per pederàstia, em sembla, d'un delicte comè als Estats Units fa una pila d'anys. Sorprèn la comprensió rebuda pels mateixos que condemnen altres casos...
:

2 comentaris:

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

A mi no em va acabar de convencer, el final una micadescafeinat, un pel sorprenent, però descafeinat, jo volia més acció, jejeje.

Anònim ha dit...

no t'enganyis... el petit poder també es corrompeix amb facilitat i les seves intimitats poden ser encara mes sordides perque es traicionen els mateixos principis per molt menys...i si no, mira Pretoria, Gurtel, Palau, etc... no hi ha un pam de net.