dimecres, d’abril 13, 2011

L'acte rodó, 2ª part | RetalladesAquest és el vídeo de resum de l'acte que us parlava ahir en aquest bloc.

No a les retallades en Salut

El Ple municipal celebrat la setmana passada va acordar una resolució amb tots els vots favorables excepte els de CiU en el que es manifesta en contra de les retallades previstes pel Govern de la Generalitat a l'àmbit de la salut. Aquí la teniu. Paral·lelament, els alcaldes de les principals ciutats de Catalunya governades pel PSC presentaven un manifest en aquest mateix sentit.

Al Ple, en tant que portaveu socialista, vaig advertir que, amb l'excusa de les retallades, el Govern d'Artur Mas pretén desmuntar el Sistema Públic de Salut i promoure que les persones amb rendes mitjanes passin a engruixir la sanitat privada, en veure notablement afectats els serveis sanitaris. Vaig posar d'exemple la pròpia administraciío municipal de Mataró: hem retallat un 30% el pressupost corrent sense afectar cap dels serveis bàsics que presta el municipi.

Què va fer Joan Mora, el portaveu de la coalició conservadora a Mataró? Primer, presentar una proposta alternativa poc abans de començar el Ple que intentava aigualir l'anterior. Com sempre, va darrere de les coses quan aquestes ja estan fetes (llegeixi's Corte Inglés o TecnoCampus). Segon, posar el retrovisor: tot és culpa del Govern anterior. Caram, just quan dèiem que la sanitat catalana ha fet els deures (és de les més rendibles per habitant). Tercer, el de sempre: tot és culpa de l'Estat. Li  vam dir que el PSC serà al costat del Gover de Catalunya per reclamar el finançament que li toca, que no en tingui cap dubte. però que també serem al costa dels catalans que no poden pagar-se mútues, no volen engruixir les llistes d'espera i estan orgullosos dels serveis sanitaris públics del país. Ara ja veig que en cas de governar Mora, fent majoria amb els de Garcia Albiol, sí es retallarien els serveis bàsics. Les seves excuses serveixen per tot.
Publica un comentari a l'entrada