dilluns, d’octubre 30, 2006

Esperant Tots Sants - XV

nom
:
Aquesta nit a les 12 acaba la campanya electoral. Demà, a fer bondat i dimecres a fer de Catalunya un país governat per les esquerres. Al migdia, el conseller Mascarell ha visitat la seu de la Fundació Vilaseca (foto) i, després, ha dinat amb entitats culturals a Caldes d'Estrac. La visita ha estat esplèndida, hem estat més d'una hora a la seu de la Fundació visitant el nombrós i qualificadíssim material que nodrirà el futur Museu de Can Marfà. El conseller, encantat. A la tarda, hem anat al míting del Palau Blaugrana, un darrer bany d'entusiasme per encarar les hores que queden per arrencar tots els vots dels indecisos que encara falten.
:
nom
:
Tot això l'endemà de la victòria de Lula al Brasil. El millor presagi de la de Montilla a Catalunya.
:
Serà una Catalunya on ningú dirà, com ha dit Mas, que és gràcies al seu permís, l'expedidor de carnets, que Montilla pot ser president. O, com ha dit Pujol, que ha de guanyar el candidat nacionalista per "descontaminar" Catalunya. Prou. Ara és l'hora dels catalans.
:
Material de campanya
:
Si cliqueu aquí accedireu a un reguitzell de vídeos de trossets del debat a TV3, l'únic debat que hi ha hagut (recordeu l'oferta de fer 2 cara a cara que havia fet el PSC?), per si encara algú té dubtes sobre la mena de candidat que és Artur Mas.
:
I aquí una prova de la destresa de la campanya de Madí, una carta convidant Montilla (com a Ministre, ves) a l'acte de final de campanya de CiU.
:
I aquí, el darer escàner contra les mentides d'aquests senyorets. Als que, segons ells, els hem d'estar agraïts per poder-nos presentar a les eleccions. Sí, bwuana. Copio d'Iceta les darreres recomanacions: "Així mateix, podeu mirar l’entrevista a Antoni Castells a Nou Cicle TV, el segon capítol de l’animació que explica els 1000 dies de govern Maragall preparada per Ciutadans pel canvi, L’Escàner número 4 (la segona part de la crítica al document d’Artur Mas signat davant notari), i les adhesions recollides per les plataformes President Montilla i Més progrés, més socialisme."
:
La porra
:
En Joan Lleonart em llança un repte: fer una porra abans del dia 1 a les 20:00 h. Aquí teniu la meva, que m'ha sortit poc optimista:
  • PSC 46 escons
  • CiU 44 escons (la ditxosa Llei electoral...)
  • ERC 18 escons
  • PP 14 escons
  • ICV 13 escons
Passo aquest repte a aquestes cinc persones: Toni Blanch, Toni Guirao, Carme Cuadras, Xavi Amat i Maria Escalas .

11 comentaris:

Anònim ha dit...

El servei de seguretat de Zapatero causa incidents amb periodistes en el míting final del PSC
Martxelo Otamendi, retingut durant una hora, i el corresponsal del Diari de Balears, increpat per parlar en català

Anònim ha dit...

Per cert et referixes a la llei electoral espanyola que han aplicat González i Zapatero SEMPRE que han governat? Negar la legitimatat pensava que corresponia a en Boadella...

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,
Si tenen algun problema, que ho denunciïn.

- Anònim 2,
No, em refereixo a que Catalunya és l'ñunica comunitat que, tenint competències, no aprova una lleielectoral pròpia i funcioni, encara, amb una disposició transitòria de l'Estatut que afavoreix els interessos dels partits de dreta. Res més.

Anònim ha dit...

ERC és de dretes? Perquè és un partit bastant rural.
El pp es veu afavorit per la llei? O és que no és de dretes? És d'esquerres el Pp?
Com va dir el genial conseller Carretero (per això no el suportaveu, per això el vau foragitar com feu amb els que us fan ombra) la llei electoral catalana és de les més proporcionals d'Europa.
He dit alguna mentida quan he dit que Zapatero no ha canviat la llei electoral perquè a la resta d'Espanya l'afavoreix a ell. O no la canvia perquè Zapatero "és de dretes"?

Anònim ha dit...

Ramon,

has vist en Mas davant de la tomba de Guifré el Pilós: ridícul, ridícul. Només li faltava la barretina i unes espardenyes de sardanista. Crec que tot plegat ho fa un excés de puresa carolíngia a la sang.

Conclusió final de campanya: la dreta és passat, l'esquerra és FUTUR. Sort!

ps. recomano l'acudit de Ventura & Coromina a la pàgina 28 de la Vanguàrdia.

Anònim ha dit...

ui que optimista!!

Ara, et cures amb salut i així contemples la possibilitat de reeditar el tripartit oi?

jo crec que el resultat no serà així, ciu 52-56, psc 35-37, erc 18-20,icv 13-15, pp 11-13.

Crec que no vaig gaire desencaminada. Espero tenir raó

Maria Escalas Bernat ha dit...

Acabo de veure el teu repte, però estic sense internet i només tinc cinc minuts com per aturar-me a pensar en una porra... Ho sento!
Només deixeu-me la darrera "pataleta": Estic indignada amb el Mas: diu que li han fet una campanya bruta! argfs!!!!
Es veu que el panflet d'aquell DVD era una campanya neta, pura i cristalina.
Vaig aguantar massa anys a convergència, i massa anys el PP. Espero no haver d'aguantar una altra vegada a CIU.

Anònim ha dit...

Cert, millor aguantar en Bono i l'Ibarra que en Mas.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 3,
El problema és que no hi ha Llei electoral catalana (que no té res a veure amb Zapatero). Sí, en Crretero tampoc no la va fer. Però, en tot cas, és ERC i no el PSC qui ha decidit que no vagi a les seves llistes.

- Valdimir,
Ja ho miraré. Tens raó; o anar endavant o tornar enrera. Aquest és el dilema.

- Nina,
No, el meu resutat no és pas optimista... El diumenge sortia el metereòleg del Consell Comarcal 8que sempre encerta les previsions -de temps, és clar-) amb un resultat similar. En tot cas, el teu resultat ens porta de nou a la supeditació de CiU al PP.

- Maria,
Molt bé! Endavant, doncs, i a convèncer tothom d'anar a votar.

- Anònim 4,
Si et sembla, enviem Mas a la jubilació com aquests dos altres que menciones, no?

Unknown ha dit...

Hola Ramon:

Crec que demà tindrem un bon dia, ja que estic convençut que reeditarem el govern d'esquerres a Catalunya.
L'altra posibilitat, que governi CiU, vol dir donar oxígen a tots aquells i aquelles, que des de la dreta espanyolista, han intentat intoxicar la vida política catalana i espanyola, els darrers anys i tornar donar entrada al PP al govern (directa o indirectament).

La meva porra és molt concreta i per això pot ballar lleugerament i és la següent:

PSC 45
CiU 43
ERC 19
ICV-EUiA 15
PP 13

Espero que demà coincidim en les celebracions i que més endavant ho fem al govern. Ens ho mereixem, s'ho mereix Catalunya

krm ha dit...

Eis!! Ho sento, he fet tard... :(