dimarts, de juliol 21, 2009

Visita a la "Pere Parera"

Aquests som els que dissabte passat vam anar a la visita al centre "Pere Parera", al polígon industrial de can Negoci (a Argentona però més a prop de Mataró que del nucli del poble veí), de la Fundació Maresme, per veure les innovacions en matèria d'estalvi energètic i de consum renovable, de la mà de la seva gerent, la Mª Carme Maltas. És un molt bon exemple de com és perfectament factible introduir elements d'eficiència energètica tant en el procés constructiu com en el manteniment de l'edifici (en parl també la Glòria). Vam aprofitar per elegir el nou coordinador de la sectorial de Medi Ambient del PSC de Mataró (organitzadora de la visita), en la persona de Diego Sáez.
:
També ens van explicar a fons el funcionament de la Fundació (privada del tot i amb contractes i/o convenis amb les administracions) i la valuosíssima tasca que fa per dotar de dignitat i del màxim d'habilitats pssibles les persones que, pel motiu que sigui, tenen problemes de diferent grau amb les seves capacitats, alguns problemes molt gruixiuts.
:
Casualment, ahir dilluns llegia a El País un meravellós article de Gustavo Martín Garzo escrit després de visitar un centre similar. A partir d'una llegenda del Mahabharata l'autor fa un paral·lelisme amb el grau de donació dels familiars i els educadors d'aquest centre, ofertint tot el que tenen i més per l'amor cap els seus fills i alumnes. Us el recomano. De moment, però, he de dir que a la Fundació Maresme es pot parlar de magnífics resultats, esplèndids. Una mostra d'ells en vaig parlar fa molt poc, aquí.
:
Publica un comentari a l'entrada