dijous, de juliol 30, 2009

'Fluxus' es destapa

:
Ahir al matí vam descobrir l'escultura Fluxus, una peça de Marcel Camps que ha instal·lat l'empresa municipal PUMSA a la Plaça del Cafè de Mar, oberta fa més d'un any, després d'un acord que hem arribat amb l'Institut Municipal d'Acció Cultural per a la instal·lació d'escultures als espais públics que s'arrangin per encàrrec a l'empresa municipal.
:
:
La peça fa molta patxoca, tant si es veu a peu com si es veu des de la carretera, ahir vam poder felicitar l'autor (a la foto) i començar a gauir d'una nova escultura pública en un espai de la ciutat. Vaig dir, ahir, que en el tentè aniversari de l'adveniment d ela democràcia municipal té un signe extern molt evident: el nombre d'escultures que s'han anat afegint a l'espai de tots. Sospitava, deia, que era, entre d'altres coses, perquè si alguna cosa podem llegar a les futures generacions és, preciament, fer un món més bell.
:
Un món més bell, en el que valgui la pena viure (per això hi portem fills, oi?), en el que les foteses tenen importància, la matèria esdevé art i símbol, les persones normals (pensava en Les Santes) en cantaries de la Missa o del Gospel, les famoses crisis en les famoses oportunitats... Vinga, doncs, que una escultura té aquest propòsit. I el de fer la ciutat d'esdeveniments, de fites úniques, de racons de memòria, de lloc d'oportunitats volgudes o no.
:
(PS: per cert, P., hem encarregat un rètol on hi hagi -almenys- el nom de l'auitor i de la peça, per col·locar en un lloc discret, proper i visible).
:
Resultats de l'encreuat d'ahir, aquí.
:
Fotos: de l'Ajuntament, de Joan Antoni Baron i meva.
: