Divendres passat vam signar els contractes amb quatre entitats que ocuparan els locals d'equipament que han sortit a La Llàntia [vegeu la nota], entre l'aparcament que dóna al carrer de la Boixa i la pista polisportiva que hi ha al capdamunt, al costat del nou Centre d'Atenció Primària del barri. És a dir, al mig de la intervenció més profunda que s'haurà fet mai a Mataró en un barri (vegeu aquest post de fa un any), amb una inversió de 11,5 milions d'euros en total, per encàrrec a l'empresa municipal PUMSA, que tinc l'honor de presidir.
:
Aquests locals van ser objecte del Fons Zapatero per als seus tancaments i equipació. Eel Fons, recordeu, pretenia generar llocs de treball dircetes amb la construcció i indirectes amb l'activitat. sens dubte, omplir de vida, de massa crítica, aquesta zona del barri, és la millor manera de refer les nostres estructures urbanes, també de la crisi.
:Aquests locals van ser objecte del Fons Zapatero per als seus tancaments i equipació. Eel Fons, recordeu, pretenia generar llocs de treball dircetes amb la construcció i indirectes amb l'activitat. sens dubte, omplir de vida, de massa crítica, aquesta zona del barri, és la millor manera de refer les nostres estructures urbanes, també de la crisi.
Les quatre entitats, així, se sumen al teixit social del barri, que no és poc. Totes elles passen de ser perifèriques (ubicades en polígons industrials i acostumades al lloguer) a ser plenament urbanes, amb vocació de servei a la comunitat que els acull. Totes elles, amb voluntat de sinèrgia, com van demostrar el dia de la signatura. Totes elles, conscients del compromís mutu que significa un contracte d'arrendament.
:
No és la primera vegada que PUMSA arriba a a acords amb entitats ciutadanes perquè s'instal·lin en immobles que sorgeixen de reformes urbanes futures o pendents. Hi ha entitats a la Torre Palauet, a can Xammar i a l'Escorxador. Contribueixen, de fet, a l'enfortiment del teixit social del barri que les acull, a la millora de l'entitat, al rigor necessari per fer front als pagaments mensuals i a l'enfortiment d'un model, el model associatiu, que fa més capaços i més feliços, com a mínim ho fa possible, a les persones que, soles, no ho podrien pas ser tant.
:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada