dimarts, d’octubre 25, 2011

Pagaran els danys?

Sembla mentida: Fa mesos que roda el nou Govern mataroní i encara ha estat incapaç de respondre a un estudi que vam encarregar els anteriors responsables (precisament per la tardança de la interlocutòria judicial que donava per conclòs el procés penal sobre el Corte Inglés) per esbrinar sobre de quina manera poden responsabilitzar-se els autors dels danys que la ciutat ha tingut per culpa de l'esmentat procés, i poder quantificar els danys. Avui, els meus companys del PSC han elevat una pregunta al proper Ple.

I és que el tema s'ho val. Ens consta que hi ha possibilitats. I que els danys, òbviament, són molt quantiosos, no tan sols parlem dels honoraris dels advocats. Sabem també que el procés fou instat tan sols amb l'objectiu d'aturar la instal·lació del centre comercial i desgastar els partits de l'anterior govern. No pot ser que això, jugar amb el futur dels nostres ciutadans, pugui fer-se impunement.

Molt em temo el pitjor. L'actual Govern, en minoria rotunda, composat estictament per regidors de CiU, és encapçalat pel mateix que assistí a les manifestacions de la Plataforma que va exercir l'acusació popular, junt amb la Cup, en aquest cas. Ho féu, per més inri, sota cartells contraris a la 'locomotora' d'El Corte Inglés. De manera que ara som a l'època de tornar favors o, com diuen darrerament, a no donar la raó ni a un costat ni a l'altre, que és una manera elegant de prendre partit per la idiotesa. O sigui, pels que ara haurien de pagar els danys que han fet a tota la ciutat davant els morros dels seus habitants.

Per cert, encara avui ningú ha respost una pregunta. De fet, no conec ningú més que l'hagi formulat. Qui pagava els advocats de l'acusació particular? Com es va finançar, aquesta campanya? Volem transparència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

em pregunto: els que van endeutar el ajuntament finst a les tranques a la legislatura anterior, també pagaran els danys?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim

L'endeutament contret al mandat anterior respon als grans objectius de ciutat que ens havíem plantejat: el tecnoCampus, per exemple. La pregunta és duble: val la pena? ho podem pagar?


Això no treu que puguem demanar als que ens han fet perdre dinar a tots plegats per res que ho tornin.