diumenge, de novembre 28, 2004

Celebrant la fraternitat

rocío

He passat des de les 12 fins gairebé les 7 impregnat de sons rocieros. Al migdia, a la missa amb motiu del 17 aniversari de la Germandat "La Armonía", celebrant el primer diumenge d'advent (esperant que s'acompleixi el veritable desig, la nostra felicitat. Ha estat, diem-ne, el meu primer acte com a Primer Secretari, el dia que comencen a sortir notícies del nostre Congrés d'ahir. Hi ha acudit acompanyat de part de la nova Executiva. És una manera de dir moltes coses, de començar a posar en pràctica el que dèiem ahir: ser on és la gent, celebrant amb ells les alegries i les penes. I ha estat ben bé així, petons, felicitacions de molta gent que espera molt dels socialistes, abraçades, salutacions a dirigents de la majoria d'entitats culturals d'origen regional de Mataró, algun encàrrec en tant que regidor... I també l'emoció de veure com RL, per exemple, lluita amb alegria i esperança per la seva salut. També, si em permeteu, és un símbol, el Rocío. Una marededéu de trajecte, una road-movie al·legòrica a la nostra vida: la pols, el camí, la claror i la foscor, la rosada i l'intempèrie, el dolor i l'alegria, el record i el desig. El sermó de Manuel Seliva (amb qui he compartit les hores de després) ha fet la resta.
:
Després, he compartit un dinar amb els amics de la Germandat Rociera de Mataró. A banda de passar-nos ho bé, han fet un reconeixement públic a Remigi Herrero, antic regidor de Cultura, que ha estat al seu costat abans i després del càrrec. Ha estat una sorpresa per ell, però els altres hi hem anat especialment per donar-li suport. És un home molt estimat, amb raó. Tinc l'orgull també de tenir Remigi a l'executiva del PSC de Mataró, de President. Ahir al Congrés el vaig presentar com a un "mestre" per mi. I avui l'Isidoro l'ha presentat també com a "mestre" havia estat alumne de Remigi). M'ha agradat la coincidència. L'alcalde ha assegurat que l'Ajuntament no tan sols mantindrà sinó que millorarà el suport a l'entitat. Val la pena invertir en germandat (una manera de dir fraternitat que, si ho recordeu, era part del lema de la Revolució Francesa).
:
Per últim, us recomano les reflexions sobre "l'afer Fresno" que fa Miquel Iceta avui al seu blog. Les comparteixo plenament i així m'evita de repetir-me.

2 comentaris:

Joan Safont ha dit...

Hola Ramon!

Rep la meva més calorosa felicitació pel nou càrrec. Et desitjo moments d'il·lusió al capdavant del projecte del PSC de Mataró i de satisfacció davant la feina ben feta. Endavant!
Tot i les nostres diferències en alguns aspectes, crec sincerament que els punts d'unió entre nosaltres, i entre les idees en les que creiem, són molts més dels que a vegades creiem.

Per molts anys!

Ramon Bassas ha dit...

Joan
Tens raó, a vegades ens dediquem a punxar-nos ua mica pel petit tant per cent que ens diferencia enlloc d'assenyalar el que ens uneix. I és molt, estic segur.
Gràcies per la felicitació, procuraré de fer-ho tant bé com sé.
Una abraçada,
Ramon B.