dimecres, de novembre 17, 2004

Perdigó contra Rouco

perdigó Carles Soler Perdigó

Es veu que el bisbe de Girona, Monsenyor Carles Solé Perdigó, va dir a Ràdio Girona (SER) que no vol fer de "recader" de la Conferència Episcopal Espanyola ni convocar mobilitzacions contra el Govern. També es mostra partidari de la unió entre persones homosexuals i només mostra reticències a que la denominació sigui la de "matrimoni". Una veu que posa una mica de seny entre una jerarquia apocalíptica arRoucada.


Aprofitant el tema, convé recordar algunes coses. En primer lloc, que el Govern de Zapatero ha deixat molt clar que no té cap previsió de regular l'eutanàsia, contra el que diuen alguns carques manipuladors.


D'altra banda, les relacions entre l'Església i l'Estat s'haurien de produir en el màxim respecte al paper de cadascú. En aquest moment, el Govern Zapatero es deu a uns valors i compromisos electorals que ha de complir, avalats por milions de votants entre els que hi hauria molts catòlics. Això en el marc d'una Constitució que estableix que Espanya és un país laic i aconfessional. I, en aquest marc, les relcions entre l'Estat i l'Església haurien de discórrer per la via del diàleg i l'entesa.