dilluns, de setembre 05, 2005

Consultiu | enquesta | nous bloggers

El Consell Consultiu es pronuncia
:
Finalment avui s'ha lliurat al Parlament de Catalunya el dictamen del Consell Consultiu de la Generalitat, en el que, d'una banda, mostra la constitucionalitat de la majoria de l'articuat proposat per al nou Estatut, però no d'una vintena d'articles que, si volem donar en el tret, caldrà corregir a la proposta que s'enviï al Congrés dels Diputats. Montilla, avui, demanava respecte a aquesta institució d'autogovern que, com en moltes altres vegades, ha opinat amb rigor i amb la legitimitat dque el Parlament li ha atorgat. Dèiem que un dels esculls que tothom s'havia compromès, en principi, a respectar, era la seva constitucionalitat, fet que aplanaria el camí per assolir, de fet, els veritable sobjectius d'aquesta reforma: l'increment de l'autogovern i la millora substancial del finançament. Anirem bé si els fem cas. Desarmem de raons els enemics del canvi. I, si no els fem cas, no farem sinó donar rans als que no volen que incrementem el nostre autogovern (que es negaran a una reforma constitucional per a la qual, legalment, fan falta). Així de senzill.
Foto: Toni Garriga / EFE. El president del Consell Consultiu, Joaquim Tornos amb president en funcions del Parlament, Higini Clotas.
:
:
Primera enquesta del curs
:
Ens la serveix el Pulsómetro de la Cadena Ser i en ella mostra que s'ampiaria la distància entre els socialistes i el PP fins als 8 punts, en cas que es fessin eleccions. També destaca un ampli suport a les polítiques del Govern en temes de l'agenda política d'aquest estiu. Ho fa el dia que rajoy, que perd punts a l'enquesta, escenifica davant Zapatero el seu immobilisme.
:
Mataró bloggers
:
Ei, nois, això s'anima. En Jordi Merino (a la foto) s'apunta a l'univers blocaire. Merino, dirigent local d'ICV, ha començat amb una recomanació de la festa del barri de Cirera i un breu post sobre les seves impressions del conflicte Israel-Palestina (ell va ser a la zona a fa uns mesos). Home molt actiu i simpàtic, les seves aficions li permeten ser el coordinador de les processons de Setmana Santa (com a membre d'una Germandat) o pessebrista, ambdues coses, junt amb la seva militància política, no massa freqüents en una sola persona. L'haurem de llegir. També he incorporat avui als enllaços en Xavier Febrer (me l'he trobat esmorzant i diu que llegeix el meu blog, vegeu la foto de més avall)), un economista de l'Ajuntament de Mataró que posteja des d'Arenys de Mar. Ah. I ahir vaig conèixer un altre blogger amb qui només ens havíem escrit via ciberespai (i això que vivim a prop), és l'autor de Condiciones Adversas, que es fa dir Sr. Ruso, i del que no revelaré la seva identitat, òbviament. Em va semblar un paio molt simpàtic. I també la seva família.
:
Però la sensació total (ho sento, nano, no em puc resistir) és la que vaig tenir veient Miguel Guillén, ahir a la nit, debutant amb el seu quadre flamenc, el de l'Associació de Veïns de Cirera, en el darrer dia de la seva festa popular (ha fet de tot, en aquesta festa, des de cronista a ballador). Ho va fer molt bé, posant molta més passió del que és habitual (a vegades els homes ballen sevillanes molt encarcarats, especialment a Mataró), i em sembla que s'ho va passar teta.

5 comentaris:

Pedro ha dit...

Ramon, què et semblen les constants filtracions que hi ha agut a EL PAIS sobre el desenvolupament del dictàmen?Creus que en Tornos, coma president, hauria de fer alguna cosa?

Anònim ha dit...

Gràcies pel piropo. La simpatia es mútua.

Izan ha dit...

Moltes gràcies per la informació Ramón....

Miguel ha dit...

Bé, Ramon, veig que et va agradar la nostra actuació. Gràcies pels piropos igualment. Salut!

Ramon Bassas ha dit...

Anem a pams...

1. Pedro,
A banda que la Llei protegeix les fonts, sincerament, no seré jo qui digui al sr. Tornos què ha de fer i què no ha de fer. En el fons, m'interessa més què diu que no on ho diu.

2. Ruso, Jordi i Miguel,
Ja sé que sóc una mica pilota, però és per compensar. Sovint sóc hiper-crític, i m'agrada dir allò que trobo bé, ni que sigui per salut mental. Sort a tots tres!